La família de Balaguer que volia més hores de castellà a l'escola Gaspart de Portolà ha iniciat els tràmits per retirar la petició, autoritzada per una interlocutòria del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Així ho va explicar el director dels Serveis Territorials de la zona als pares i l'Ampa del centre, segons va confirmar el president de l'associació, Francesc Escolà.

Els motius que hauria donat la família és que l'assessor extern que els havia dit que tenien dret a la mesura no els havia explicat les conseqüències per als altres alumnes. També s'haurien mostrat sensibles a les mostres de rebuig vers la mesura judicial.

L'Ampa de l'escola Gaspart de Portolà tenia previstes noves accions per demà, coincidint amb l'inici de curs, però les han anul·lat. Amb tot, tant l'Ampa com els responsables del centre són conscients que la interlocutòria del TSJC encara estarà en vigor demà i es va acordar que la classe afectada farà repàs del curs passat de matemàtiques per fer temari en castellà. S'espera que la interlocutòria es retiri en qüestió de dies.