Les acusacions populars exercides per Ara Reus i la CUP en el cas Innova van presentar ahir al jutjat d'instrucció número 3 de Reus els escrits d'acusació contra els vuit imputats en la peça separada que investiga les presumptes irregularitats en la contractació de l'arquitecte de l'Hospital de Sant Joan. La CUP sol·licita 30 anys de presó per als vuit imputats, entre els quals hi ha l'exalcalde Lluís Miquel Pérez i l'exdirector general d'Innova, Josep Prat. A tots ells els demana la pena màxima per delictes de malversació, prevaricació, blanqueig i pertinença a organització criminal, entre d'altres. Per la seva banda, Ara Reus sol·licita entre 10 i 16 anys de presó per als vuit imputats.

El jutge Diego Álvarez de Juan, del jutjat d'instrucció número 3 de Reus, va donar per finalitzada, a finals de juliol, la instrucció de la peça 2 del cas Innova, relacionada amb la contractació de l'arquitecte del nou Hospital de Reus, Jorge Batesteza, i aquest dijous finalitzava el termini per sol·licitar l'obertura de judici oral sobre aquesta peça separada i presentar els respectius escrits d'acusació.

El magistrat manté imputats per sis delictes a Batesteza i la seva dona, Silvia Barberà; l'exalcalde de Reus, Lluís Miquel Pérez; l'exdirector general d'Innova, Josep Prat; l'exdirectora econòmica, Ester Ventura; la secretària, Natàlia Torrell; l'exdirector d'obres d'Innova, José Vicente Gómez Rebollo, i el representant de la UTE constructora, Sergi Luqui. En concret, estan acusats de prevaricació, blanqueig de capital, malversació, tràfic d'influències, frau a l'administració i falsedat documental.

L'acusació popular exercida per la CUP manté les sis imputacions del jutge i hi afegeix la de pertinença a organització criminal, ja que considera que van actuar de forma concertada i intencionada «amb l'objectiu de lucrar-se a partir de fons públics». A més, a Prat, Pérez, Gómez, Ventura i Torrell els atribueix també el delicte d'omissió del deure de perseguir delictes en funcionaris públics, atesa la seva responsabilitat directiva i administrativa en la societat. Donada la reiteració amb què es van produir els delictes i la seva gravetat, la CUP ha sol·licitat per a tot ells les penes màximes de presó contemplades en el Codi Penal, així com una multa de 146.000 euros per a cadascun.

L'acusació popular exercida per Ara Reus sol·licita 16 anys de presó a l'exalcalde Lluís Miquel Pérez, a Josep Prat i a Jorge Batesteza, pels delictes de prevaricació, malversació de fons públics, tràfic d'influències, frau a l'administració, blanqueig de capitals i falsedat documental. A Ester Ventura li demanen 11 anys de presó per prevaricació, frau a l'administració i falsedat documental; a Natàlia Torrell 11 anys pels mateixos tres delictes a més del de malversació, i a José Vicente Gómez 12 anys de presó, per aquests quatre delictes i també per tràfic d'influències.

L'acusació particular exercida per l'Ajuntament de Reus encara no ha presentat el seu escrit de qualificació per una qüestió procedimental, segons va detallar l'alcalde, Carles Pellicer. Després de prescindir dels serveis del lletrat Juan Córdoba a l'agost, ara la nova advocada contractada per l'Ajuntament, Maria Saló, està pendent de rebre la causa foliada per analitzar de forma ordenada el cas.