El dispositiu de seguretat amb motiu de la Diada comptarà amb 5.770 agents dels Mossos d'Esquadra desplegats arreu del país. A la ciutat de Barcelona, on hi ha convocada la Via Lliure a la Meridiana, els Mossos treballaran coordinadament amb la Guàrdia Urbana i el Servei Català de Trànsit per minimitzar els problemes de mobilitat dels assistents a la manifestació i atendre les incidències que es puguin produir. La Meridiana quedarà restringida al trànsit. Es tallarà l'accés a la Gran Via des la C-31 a Badalona i els vehicles seran desviats cap a la Ronda Litoral. També, la C-31 es restringirà a l'accés a Badalona Centre i el trànsit s'haurà de desviar a la sortida de la Trinitat de la Ronda de Dalt.

A més, es tancarà la sortida 28 de la B-10 cap a Gran Via/Plaça de les Glòries en sentit sud. D'altra banda, el trànsit d'entrada a la capital catalana des de la C-33 i la C-58 es desviarà cap a les rondes de Dalt i Litoral, evitant així la circulació cap a l'avinguda Meridiana. D'aquesta zona, també es restringirà el carril bus-VAO en sentit Barcelona.

A més, per reforçar aquest operatiu, el Servei Català de Trànsit disposarà panells de missatgeria variables i senyalització amb cons, i també s'augmentarà la presència dels Mossos d'Esquadra en aquests punts de regulació de la mobilitat.

Programar el desplaçament amb antelació

La celebració de la Via Lliure a la Meridiana comportarà un moviment elevat de vehicles cap a Barcelona divendres al matí i, a més, cal tenir en compte la jornada de vaga parcial dels maquinistes de Renfe que alterarà el servei de trens. En aquest sentit, des del Servei Català de Trànsit es demana sobretot als usuaris de fora de l'àrea metropolitana de Barcelona que tinguin previst desplaçar-se a la capital catalana amb vehicle privat, que programin i efectuïn el viatge amb antelació per evitar afectacions a la xarxa viària catalana.

Pel que fa als transports públics, Ferrocarrils de la Generalitat reforçarà el servei a les línies metropolitanes. Així, la línia Barcelona-Vallès funcionarà amb freqüències de dia feiner no lectiu a totes les línies: S1 Terrassa, S2 Sabadell, S5 Rubí, S55 Universitat Autònoma, L6 Reina Elisenda i L7 Av. Tibidabo.

A la línia Llobregat-Anoia, els trens de les línies R5 Manresa, R6 Igualada, S4 Olesa de Montserrat i S33 Can Ros circularan en horari de dia feiner i doblaran la capacitat de la major part dels combois, passant dels 3 als 6 cotxes.

A Rodalies de Catalunya, i com a conseqüència de la vaga convocada per Renfe, el servei trens de rodalia i regionals, funcionaran de 14 a 21 hores com un dia festiu i la resta d'hores es prestarà un 33% del servei.

El Govern insisteix a recomanar que el viatge fins a la capital catalana es planifiqui amb temps i s'utilitzi el transport públic o es vagi caminant almenys una part del trajecte. També s'aconsella anar plegats amb algun familiar o amic que participi al mateix tram per evitar el col·lapse.