El president del govern espa?nyol, Mariano Rajoy, va demanar ahir als ciutadans «sentit comú» a l'hora d'afrontar les decisions a prendre. Rajoy llença aquest missatge a només dos dies de l'inici de la campanya electoral catalana per al 27-S i a poc més de dos mesos dels comicis al Congrés i al Senat. Per al president espanyol, actualment no hi ha «risc» en la situació econòmica, però va alertar del perill que «la incertesa política» pugui acabar sent «el major problema de l'economia» espanyola. Per a Rajoy, l'antídot a aquesta situació passa per «perseverar en les reformes i polítiques» que ha impulsat el seu govern. «Sóc optimista i realista», va dir des de la planta Seat de Martorell.

Mariano Rajoy va visitar ahir al migdia el Centre Tècnic de Seat, a Martorell, per commemorar-ne el 40è aniversari. Després de comprovar com treballen els diferents departaments de disseny dels vehicles, escoltar -amb l'ajuda d'una traductora- les expectatives de la companyia i trobar-se amb un grup d'enginyers, el president espanyol es va dirigir als directius de la marca des de l'auditori de la planta de Seat. És aquí on va reiterar el seu convenciment que «els pitjors anys de la crisi ja han passat» i que a Espanya existeix un camí «de creixement» i «recuperació» que considera inqüestionable. En aquest context, Rajoy es va mostrar «optimista i realista» a l'hora d'analitzar «el futur del país» i de la seva economia. «Si Espanya no equivoca les polítiques, si perseveren les reformes que han començat ja a donar resultats, seguirà creixent i tindrà un cicle important», va concretar.

Perill per la incertesa política

És per això que, a les portes de les eleccions catalanes i amb les espanyoles a només uns mesos, Rajoy va assegurar que no veu «risc en allò econòmic». «Si de cas, les incerteses en allò polític podrien ser el major problema que pot tenir l'economia espanyola», va afegir contundent. En aquest sentit, va demanar «ara més que mai» que s'apliqui «el sentit comú». «Jo crec en el sentit comú dels espanyols i per això sóc optimista», va reblar. Als directius de Seat, Rajoy els ha agraït «l'aposta per Espanya que ha fet la marca i el grup Wolswagen, sobretot en els moments més difícils.