Miquel Calçada, comissari de la Generalitat pel Tricentenari de 1714 i ara membre de la candidatura de Junts pel Sí, ha estat imputat per suposat frau fiscal, avançava ahir el diari El País. La informació, que cita fonts judicials, assenyala que Hisenda sospita que el periodista va simular la prestació de serveis a través d'una empresa per obtenir beneficis fiscals.

Concretament, Calçada va camuflar el pagament d'una pensió a la seva exdona a través d'uns suposats serveis professionals que es realitzaven cada mes però que no es van arribar a produir. D'aquesta manera, Calçada es podia deduir l'IVA i acollir-se a beneficis fiscals de forma irregular.

En la seva declaració com a imputat davant el jutjat, Miquel Calçada, que es va fer popular amb el sobrenom de Mikimoto, va atribuir aquesta operativa al seu assessor fiscal, que també ha estat imputat en la causa. L'assessor va assegurar que els treballs professionals van existir però l'exdona no va ser capaç de provar-los davant d'Hisenda, que li va acabar imposant una multa. Després de la sanció, ella va presentar una querella contra Calçada i el seu assessor.