El president de Societat Civil Catalana, Josep Ramon Bosch, va instar el PSC a buscar la mobilització del màxim electorat de l'àrea metropolitana de Barcelona durant la campanya electoral, ja que va assegura que és on «es juga» la victòria dels independentistes.

«És molt transcendental que tota la població catalana prengui consciència de la importància de la votació», va assegurar en declaracions als mitjans després de reunir-se amb els socialistes catalans a la seva seu de Barcelona.

Bosch va sostenir que «els independentistes s'han precipitat una generació» en convocar uns comicis definint-los com a plebiscitaris, i va apuntar que el que han aconseguit és «despertar» els que se senten espanyols i catalans.

«És probable que amb una generació més els separatistes guanyessin, però ara el que han aconseguit és despertar els catalans que ens sentim espanyols i que són la majoria», va subratllar.

La reunió entre SCC i el PSC s'emmarca en la sèrie de contactes que l'entitat està mantenint amb diferents partits polítics que es presenten a les eleccions catalanes del pròxim 27 de setembre.

Descuidar el món local

El candidat del PSC a la Generalitat, Miquel Iceta, va acusar el president català, Artur Mas, d'haver descuidat el món local durant el seu mandat i d'haver-los tractat «com éssers inferiors que no mereixen atenció». «Els ajuntaments necessiten un Govern que els tracti com éssers iguals», ha assegurat durant un acte de precampanya en el qual li han fet costat desenes d'alcaldes i regidors catalans.

També van intervenir els alcaldes de Lleida i Tarragona, Àngel Ros i Josep Fèlix Ballesteros, i els portaveus del PSC a Barcelona i Girona, Jaume Collboni i Sílvia Paneque.

Collboni i Ros van coincidir a acusar Mas d'intentar instrumentalitzar els consistoris al servei del projecte independentista, a la vegada que ignorava les seves necessitats i peticions.