L'expresident espanyol, Felipe González, va negar aquest dimarts haver demanat una reforma de la Constitució que reconegui Catalunya com a nació, com apuntava La Vanguardia aquest cap de setmana passat en el marc d'una entrevista amb l'excap de l'executiu espanyol. «Lamento dir que aquesta frase no està l'entrevista, no la vaig pronunciar i ni tant sols em van fer aquesta pregunta», va subratllar González, per afegir que si li haguessin preguntat «hauria contestat». Felipe González va voler aclarir d'aquesta manera un extrem que, a parer seu, és «seriós», tot insistint que «ni va existir la pregunta ni la resposta que apareix entre cometes». Felipe González va fer aquestes manifestacions en el marc d'un acte organitzat pel moviment «La tercera Via: Diàleg i acord» a Madrid. Davant els periodistes, l'expresident espanyol va negar haver demanat reconèixer Catalunya com a nació en el marc d'una reforma constitucional i va assegurar que mai ningú no li va preguntar ni tampoc ell no ho va dir.

L'acte va comptar amb l'assistència de les principals figures del Partit Socialista entre els quals el líder de la formació, Pedro Sánchez, l'exsecretari general, Alfredo Pérez Rubalcaba, el portaveu del grup socialista al Congrés, Antonio Hernando, o el portaveu del PSOE a l'Assemblea de Madrid, Ángel Gabilondo. Pedro Sánchez va titllar Mas d'«irresponsable» i va fer una crida al vot unionista El secretari general del Partit Socialista, Pedro Sánchez, es va mostrar convençut que no es poden «construir fronteres on mai n'hi ha hagut», i va considerar que no hi ha tantes diferències entre catalans i espanyols com perquè «un irresponsable com el senyor Mas miri de fracturar els catalans, els espanyols i intenti aïllar Catalunya del conjunt d'Europa».Així mateix, va expressar el seu convenciment que «hi ha prou temps per a una tercera via», i va voler deixar clar que «els independentistes no són els propietaris del temps». «N'hi ha de sobres per seure i parlar i dialogar», va apuntar Sánchez.

El secretari general del PSOE va manifestar que una victòria independentista el 27-S significaria «fractura emocional» i per aquest motiu va demanar la mobilització d'aquells ciutadans amb dret a vot que volen una Catalunya dins Espanya.

«No només estimem Catalunya sinó que la necessitem per canviar Espanya. Cal Construir una Catalunya millor en una Espanya diferent», va concloure.