El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assegurat que si els independentistes assoleixen el 27-S una majoria de diputats però no de vots, hauran de seguir amb el procés "de forma més compassada". En cas de guanyar tant en escons com en vots, al seu parer, les candidatures a favor de la independència deixarien clar a tot el món que estan "legitimades per començar el procés i també per culminar-lo". Ho ha dit en una entrevista a la revista de futbol 'Panenka', on també ha indicat que ell no s'oposaria a què la monarquia fos l'àrbitre en aquest procés, tot i que també ha remarcat que té "un poder molt limitat a Espanya". "Tothom parla d'Alemanya, però no necessàriament ha de ser aquest", ha afegit.

Sobre la xiulada a l'himne espanyol al Camp Nou en el partit de la final de la Copa del Rei, ha dit que el seu gest es va "sobreinterpretar d'una forma tremenda". "No reia, en el millor dels casos somreia una miqueta", ha reconegut. Ha explicat que no ho va fer per "ofendre" l'himne, sinó perquè el "divertia una situació ridícula" com és que "un Estat havia escridassat i amenaçat tothom amb la suspensió i la realitat que havien aconseguit aquelles amenaces era doblar la intensitat de les xiulades".

Mas ha demanat prendre-s'ho "esportivament" i ha donat per fet que si un dia es toqués l'himne nacional català al Bernabéu hi hauria una "xiulada monumental". "O s'aplaudiria? No siguem ridículs", ha reclamat.

El president també ha intuït que la UEFA va ser "fortament pressionada" pel govern espanyol o per les entitats oficials espanyoles per sancionar les estelades de la final de la Champions League.

Sobre Pep Guardiola, que tanca la llista de Junts pel Sí, Mas ha dit que està "disposat a sortir de la seva comoditat individual per ajudar el seu país en un moment decisiu", i li ho ha agraït perquè "s'ho podria haver estalviat".