El Ministeri d'Educació ha reconegut haver rebut 92 sol·licituds pels 6.000 euros per a l'escolarització en castellà a Catalunya, i d'aquestes, n'ha estimat només 17, de moment, i els ha traslladat a la Generalitat per a què s'estudiïn els casos. Ho ha explicat aquest dimecres la consellera Irene Rigau, que ja ha anunciat que es recorreran aquests 17 casos perquè considera que la norma és ''inaplicable''. La consellera reconeix que alguns d'aquests casos els alumnes ja estaven escolaritzats en escoles privades abans que es publiqués aquesta ajuda. Rigau ha reconegut que amb el nou ministre Méndez de Vigo, s'ha acabat amb el ''ball de xifres'' i celebra la predisposició actual d'estudiar cada cas.

El Ministeri d'Educació i el Departament d'Ensenyament han mantingut, aquest dimecres, la primera reunió tècnica per abordar l'ajuda de 6.000 euros per a l'escolarització en castellà dels alumnes catalans que va instaurar el ministre Wert. El nou ministre, Méndez de Vigo, ha xifrat en 92 les sol·licituds rebudes en aquest aspecte i de moment, ha traslladat 17 casos, que ha estimat, perquè s'analitzin conjuntament amb la Generalitat.

Així ho ha explicat Irene Rigau, consellera d'Ensenyament, que ha celebrat la nova predisposició del ministeri i la fi del ''ball de xifres'' però s'ha mantingut ferma en recórrer els 17 casos, ja que considera que la norma és ''inaplicable'' i per tant, no es pot atorgar l'ajuda a cap nen. Considera que en alguns casos, els infants ja estaven escolaritzats en escoles privades abans que Wert instaurés la norma i hi veu ''frau de llei''. Rigau ha dit que, hores d'ara, el Departament no té constància que cap família hagi cobrat en aquest concepte i no han tingut la notificació de cap rebaixa de 6.000 euros en el finançament.

La consellera ha recordat que el Departament ja ha demanat la supressió d'aquesta disposició, tan a la Conferència Sectorial d'Educació com amb esmena als pressupostos generals.