El candidat de Catalunya Sí que es pot , Lluis Rabell, va dir ahir a l'emissora RAC1 que a Junts pel Sí li importa poc el programa que ha elaborat per a les eleccions del 27-S, ja que el més important per a ells "és que governi CDC". "El programa l'han improvisat bastant", va afegir el candidat abans d'explicar que abans dels comicis autonòmics el líder de Podem, Pablo Iglesias, "farà visible el compromís amb el dret a decidir. Si governés tindríem algú que s'ha declarat a favor del dret a decidir".

D'altra banda, i ja a Castelldefels, on l'esperava un acte de precampanya, Rabell va carregar contra Artur Mas pels presumptes casos de corrupció que esquitxen CDC, i va indicar que "diuen que ens portaran a Ítaca, però el camí que coneixen és el d'Andorra". El candidat va rebutjar que existeixi una "mà negra" pels registres en les seus vinculades amb CDC de les últimes setmanes, tal com han suggerit diferents responsables d'aquest partit. "Si un té cadàvers a l'armari acabaran traient-los, i Convergència en té una pila", va reblar.

Errejón carrega contra C's

Per la seva banda, el secretari de Política de Podem, Íñigo Errejón, present a l'acte de Catalunya Sí que es pot, va negar que Ciutadans representi un veritable canvi, i va avisar que "votar taronja és una altra manera de votar blau" perquè representa, va dir, les mateixes idees que el Partit Popular.

Segons Errejón, el pacte entre Ciutadans i el PP en la comunitat de Madrid per investir Cristina Cifuentes abona la teoria que els vots al partit d'Albert Rivera es tradueixen en suports als populars.

En aquest sentit, Rabell va alertar que aquestes dues formacions "ja s'han posat d'acord per votar-se entre elles perquè representen el mateix" també a Catalunya. El candidat, a més, va acusar el candidat popular, Xavier García Albiol, d'utilitzar el seu discurs "racista" per enfrontar les classes populars i aconseguir que així no es parli de la corrupció i les retallades del del seu partit.