Els Mossos d'Esquadra van detenir ahir el conductor d'un vehicle que va atropellar quatre ciclistes i va provocar la mort de dos d'ells a Soses, al Segrià. Després de fer-li les proves pertinents, l'arrestat, un jove veí d'Aitona de 23 anys, va donar positiu en el control d'alcoholèmia i negatiu en el de drogues.

L'accident va tenir lloc a la carretera LP-7041 al voltant de les vuit del matí, quan, per raons que es desconeixen, el conductor va envair el carril contrari de la carretera en una llarga recta i va impactar contra els ciclistes. Després de l'accident, el conductor va abandonar el vehicle i va fugir a peu del lloc del sinistre sense aturar-se a ajudar els atropellats.

Els ciclistes són veïns de Seròs i les dues víctimes mortals tenien 57 i 54 anys, mentre que els ferits, un dels quals de caràcter greu, van ser traslladats a l'hospital Arnau de Vilanova de Lleida.

Petició d'homicidi

Dues entitats -la Coordinadora Catalana d'Usuaris de la Bicicleta i l'Associació per a la Defensa d'un Ciclisme Segur- van demanar que les morts causades pel conductor, que avui passarà a disposició ?judicial, es considerin un homicidi.