El president de C's, Albert Rivera, està convençut que "tot quadra" en els presumptes casos de corrupció que afecten CDC i confia que el 27-S siguin els catalans els que signin a les urnes "la carta de dimissió" d'Artur Mas. A la Diputació Permanent, el líder de C's ha parlat del casos "Palau, Torredembarra, Pujol i Pretòria", dels escorcolls a CDC i la seva fundació i de les "15 seus embargades" per negar que el "cas Convergència" sigui fruit de la casualitat. Rivera ha criticat, a més, que el cap de l'oposició, Oriol Junqueras, s'hagi absentat de la compareixença poc després d'haver-se iniciat i que ERC defensi que la millor manera de lluitar contra la corrupció és "votar la llista de Mas".

"Serà casualitat el cas Palau i Torredembarra, que imputin Prenafeta i Alavedra, que registrin la seva seu i que li embarguin 15 seus. O potser és que tot quadra i que el seu pitjor enemic pel 27-S és la veritat", ha dirigit Rivera a Mas. Segons el líder de C's, "no estem davant del Cas Palau, del 3%, Teyco, Torredembarra ni Pretòria sinó davant del cas Convergència".

"Han entrat a la seva seu i a la de la seva fundació i no a la de 7,5 milions de catalans", ha subratllat Rivera, que ha reclamat que no es posi en entredit l'actuació de la policia judicial. "El que van entrar al Palau de la Música van ser els Mossos", ha recordat per descartar que la Guàrdia Civil hagi tingut alguna intencionalitat política en l'escorcoll a CDC. "No jugui a policies bones i dolentes. Els policies i jutges treballen per la justícia", ha remarcat.

Segons Rivera, hi ha nombrosos documents que apunten al finançament irregular de Convergència. El Parlament "no és, però un jutjat" i hauran de ser els jutges els que dictaminin si els dirigents de Convergència són "culpables, inhabilitats, si van a la presó o si són absolts". "Però un Parlament sí que li pot demanar que marxi, amb 6 processos judicials oberts, 15 seus embargades i documents que demostren les mossegades", ha afirmat. "Com que vostè no vol marxar, els catalans tenim una oportunitat. El 27-S podem signar la seva carta de dimissió", ha afegit.

El líder de C's, que ja ha advertit d'inici que dedicaria dinou minuts a parlar de corrupció i només un al 27-S, ha dit que la "impunitat" que han tingut els dirigents de CDC des de la Transició està motivada per la "connivència i complicitat" que han rebut per part del govern espanyol, "que ha mirat cap a una altra banda durant molts anys" perquè necessitava a Convergència per governar. "Però això s'acabarà", ha exclamat.

Absència d'Oriol Junqueras

El president d'ERC i cap de l'oposició, Oriol Junqueras, ha estat present en la Diputació Permanent d'aquest dimecres per escoltar el discurs d'Artur Mas i la intervenció de la número 2 de la formació, Marta Rovira, però s'ha abstentat a continuació. Una actitud que no ha agradat a Rivera. "Em sembla estrany que el líder de l'oposició no estigui present en aquets debat per controlar al Govern. Que no prengui la paraula és símptoma que passa alguna cosa estranya", ha opinat. Tampoc li han agradat alguns dels arguments que ha esgrimit Marta Rovira per defensar la independència: "diu que el millor que podem fer per lluitar contra la corrupció és votar Artur Mas i la seva llista".