El PP no ha admès mai, de cara a la galeria, que les eleccions catalanes del 27 de setembre siguin plebiscitàries però, sense dir-ho, les paraules del candidat del PPC, Xavier García Albiol, avalades després amb altres maneres i paraules pel president espanyol i del PP, Mariano Rajoy, així les situen. I no només això, l'estratègia del PP passa també per ampliar els seus votants. Per fer-ho, ambdós van apel·lar des de Lloret als votants socialistes fent-los una crida perquè s'uneixin al seu projecte per garantir la "unitat" d'Espanya.

Albiol encetava el tema recordant que les votacions ajuntaments catalans on "el PSOE" ha permès que s'adherissin a l'Associació de Municipis per la Independència. "Ja està bé d'enredar", va dir, perquè en aquestes eleccions "no ens juguem un Parlament de dretes o d'esquerres" sinó entre "uns que volen trencar amb la resta d'Espanya i els altres" que, "més enllà de la ideologia, es poden sentir catalans i espanyols".

En especial, afegia, "a la gent que confien en el PSOE" perquè "no valen les ambigüitats". "No els vull canviar la ideologia" però si està d'acord en allò que està expressant, que Catalunya no es pot trencar", va insistir, "aquesta és la vostra casa en aquestes eleccions".

Albiol també va criticar les ambigüitats del líder del PSOE, Pedro Sánchez, a Madrid i Catalunya, i sobre el líder de Ciutadans, Albert Rivera, recordava que "no faré com altres que en els moments més complicats els han tremolat les cames i han agafat les maletes per fer política nacional", afegia.

El president espanyol, amb altres paraules, avalava Albiol recordant que el PSOE va permetre que el PP perdés l'alcaldia a Badalona en favor dels "secessionistes" i va apel·lar a "construir ponts sobre les seves rases, llaços d'afecte sobre els solcs de divisió que han generat" reconeixent que "si el 27-S acudeixen a les urnes tots els que volen per ells una Catalunya tan catalana com espanyola i europea, guanyarem tots i sobretot Catalunya", va sentenciar el president del Govern espanyol.