El líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, va retreure al PP que «faci el joc» a l'independentisme i va lamentarque aquest moviment, al seu torn, «aplani el terreny» per a un futur govern de «noves esquerres» a Catalunya.

En la seva carta setmanal a la militància, Duran va expressar dues conclusions del que passa en la precampanya del 27-S: «La primera és que el PP segueix fent el joc a l'independentisme, i la segona és que l'independentisme, a banda de fer el joc al PP a Espanya, també fa el joc i aplana el terreny per a un futur govern de noves esquerres a Catalunya». El líder d'Unió va criticarque el PP presenti una llei per modificar el Tribunal Constitucional (TC) amb la finalitat d'obrir les portes a sancionar els dirigents polítics que incompleixin les sentències.

«De veritat que no en saben més? O ja els va bé perquè encara que no sigui bo per a Catalunya ni per a Espanya els dóna rèdits electorals? Tan instal·lat està en l'imaginari d'una part de la societat que el PP ho fa tan malament i que regala vots a l'independentisme, que fins i tot es diu que el registre de la Guàrdia Civil a la seu de CDC respon a un atac del PP contra el 27-S» i hi ha «persones de bona fe que s'ho creuen».

Duran va recordar que els registres responen a un «mandat judicial» que s'executa per una denúncia que va interposar ERC a Torredembarra va criticar el seu exsoci de federació, Convergència.