L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va titllar de «greus» i «intolerables» les agressions violentes que un grup de manters ha protagonitzat aquest dijous a l'entorn de plaça Catalunya sobre agents de la Guàrdia Urbana. «Som un govern municipal especialment dialogant però hi ha una línia vermella, que és la violència», va dir.

La cap del consistori barceloní ha rebutjat les crítiques de l'oposició, que han retret la falta de contundència de les actuacions policials, i va apuntat que els dispositius de la Guàrdia Urbana seguiran sent els mateixos que fins ara que ja el fenomen del 'top manta' no és una problemàtica nova, sinó que és habitual a tota la costa mediterrània des del 2010.

Colau va deixar clar que no té la intenció de canviar els protocols de la Guàrdia Urbana previstos front el fenomen del 'top manta', malgrat els incidents violents que van donar-se a l'agost i que aquest dijous van tornar a reproduir-se a l'estació de la L3 del metro de plaça Catalunya i a les immediacions de les Rambles. Un grup de venedors ambulants irregulars van ferir a pedrades diversos agents de la policia municipal i una usuària del transport públic. Per a l'alcaldessa, els primers en voler «aïllar» els responsables d'aquests incidents violents són els propis manters. Uns fets que creu que no representen la «quotidianitat» però contra els quals va avisar que hi haurà «tolerància zero» per part de l'Ajuntament de Barcelona.

Perdó dels venedors

El venedor ambulant i membre de l'Associació Catalana de Residents Senegalesos Mame va demanar «perdó» a la dona que va resultar ferida per un cop de pedra al cap al metro de la plaça de Catalunya, durant un enfrontament amb la Guàrdia Urbana. «La gent ha de saber que lluitarem perquè això no torni a passar», va assegurar. Mame va demanar diàleg a l'Ajuntament de Barcelona perquè «parlant» serà possible trobar «una solució» que eviti més conflictes «amb la policia». El manter ha lamentat que la ciutadania els percebi «com a violents». En aquest enfrontament, d'ahir per la tarda, quatre policies i un venedor també van resultar ferits.

En Mame ha promès «que seguiran parlant» entre ells per evitar que passin nous incidents com els de dijous per la tarda, quan un grup de manters va repel·lir a cops de pedra agents de la Guàrdia Urbana, que volien fer una identificació d'un d'ells, i una dona va acabar rebent una d'aquestes pedrades al cap.