Quatre agents de la Guàrdia Urbana i una dona que passava pel lloc van quedar ferits lleus ahir a la tarda per les pedres que van llançar un grup de venedors de manta -venedors ambulants sense llicència- que es van enfrontar als guàrdies que els instaven a abandonar la seva activitat.

El succés va ocórrer a la confluència de la plaça de Catalunya amb La Rambla al voltant de les quatre de la tarda durant una operació rutinària d'agents de la Guàrdia Urbana contra la venda il·legal ambulant, segons fonts municipals. La Guàrdia Urbana va obrir diligències pels fets i investiga la identitat dels agressors, un grup format per una trentena de venedors de manta.

Els agents estaven realitzant un operatiu contra la venda ambulant aquesta tarda a l'entorn de la part superior de la Rambla, a la confluència amb la plaça de Catalunya i els incidents van començar quan els agents van demanar a un dels venedors ambulants que s'identifiqués.

Segons fonts municipals, en veure-ho, un grup de venedors de manta va reaccionar i van baixar a la via del metro de la Línia 3 a l'estació de Catalunya, on van agafar pedres de les vies que després van usar contra els agents.

La Línia 3 del metro va quedar paralitzada durant uns 10 minuts per la presència dels venedors a les vies mentre recollien les pedres.

Els manters van tornar a pujar a l'exterior i van llançar una pluja de pedres contra els agents, quatre dels quals van quedar ferits, a més d'una transeünt aliena als fets que va rebre una pedrada i va ser traslladada amb una contusió a un centre hospitalari.

Durant els fets, per prevenció, la Guàrdia Urbana va tallar durant uns minuts el trànsit rodat pel carrer Pelayo, mentre nombrosos turistes van presenciar l'altercat.

La Guàrdia Urbana va obrir diligències per posar en coneixement d'aquests fets l'autoritat judicial i per procedir a la corresponent identificació de les persones involucrades.

Per altra part, el jutge de Tarragona va decretar llibertat amb càrrecs per a dos dels tres venedors de manta detinguts dimecres pels Mossos d'Esquadra pels disturbis ocorreguts a Salou després de la mort del ciutadà senegalès Mor Sylla, en un operatiu policial contra el top manta el passat 11 d'agost.