El president Artur Mas va revelar ahir que la seva formació, Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), va saber per endavant per boca de «periodistes avisats» de l'operació. Fins tot va explicar que hi va haver alguns periodistes que «van avisar dirigents de CDC del que succeiria» l'endemà -«us muntaran un pollastre»-, en al·lusió als escorcolls de la Guàrdia Civil.

Mas, en la seva compareixença a la Diputació Permanent del Parlament, va insinuar que des del ministeri de l'Interior es va ordir el registre a les seus de CDC i de la seva fundació just un mes abans de les catalanes del 27 de setembre: «A aquestes alçades de la pel·lícula, jo ja no creo en segons quines casualitats».

Davant aquestes afirmacions, el portaveu adjunt del PPC al Parlament, Santi Rodríguez, va reptar Mas a denunciar als tribunals suposades filtracions sobre el registre a la seu de CDC si «té proves» i, en cas contrari, rectifiqui. Durant la seva intervenció, el diputat popular ha qualificat de «molt greus» les acusacions que segons el seu parer ha fet el president català contra el ministeri de l'Interior, la Fiscalia i la Guàrdia Civil quan, ha recordat, el registre el va ordenar un jutjat del Vendrell després d'una denúncia d'un regidor d'ERC, que «no té res a veure amb el ministeri». En aquest sentit, Rodríguez va reptar Mas, en nom del seu partit, que «si té la més mínima prova que el ministeri ha filtrat que hi hauria un registre, li demano que la faci pública i que presenti una denúncia al jutjat guàrdia, i si no ho fa li demano que rectifiqui perquè és una acusació extraordinàriament greu».

El dirigent del PPC li ha aconsellat, a més, que no es queixi de què la Guàrdia Civil tardés cinc hores a iniciar el registre a la seu de CDC i, en aquest punt, li ha preguntat si pot «negar» que durant aquest temps algú de Convergència no va triturar «algun paper» o va amagar «algun document darrere una caixa forta»: «Ho pot desmentir?», va insistir Rodríguez.

Per la seva part, el grup de Convergència va registrar ahir al Congrés les sol·licituds de compareixença dels ministres de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, i de Justícia, Rafael Català, perquè donin explicacions sobre la filtració als mitjans de comunicació dels registres judicials de divendres passat tant a la fundació CatDem com a la seu nacional del partit, així com a diversos ajuntaments catalans.