El segon examen de la segona convocatòria de la selectivitat, d'aquest setembre, ha estat el de llengua catalana i literatura. La prova ha recollit un fragment d''El cafè de la Marina' de Josep Maria de Sagarra, en la primera opció, i un fragment de 'La maternitat d'Elna' d'Assumpta Montellà, en la segona. A més, l'examen també feia referència a 'El Cafè de la Granota'' de Jesús Montcada. Curiosament De Sagarra i Montcada són dos dels autors que ja van aparèixer en l'examen de català al juny amb les mateixes obres, de lectura obligatòria a Batxillerat. En general, els alumnes han sortit satisfets i convençuts que llengua catalana ha estat més fàcil que llengua castellana.

En l'examen de llengua catalana i literatura els autors elegits per a la part de comprensió lectora textos han estat Josep María de Sagarra i Assumpta Montellà, amb 'El cafè de la Marina' i 'La maternitat d'Elna'. De Sagarra i Jesús Moncada, que també ha aparegut a l'examen amb unes qüestions sobre 'El Café de la Granota' ja havien protagonitzat l'examen de llengua catalana al mes de juny. En base d'aquests textos, els estudiants havien de demostrar haver entès el text i també el domini d'aspectes com ara els pronoms febles. L'avortament i la immigració han estat els temes en què els estudiants han hagut de demostrar la seva expressió escrita.

Pel que fa a la part comuna, la reflexió lingüística, els alumnes han hagut de completar les oracions amb la forma verbal correcta, resoldre qüestions de fonètica o analitzar correctament les oracions que se'ls indicava al text.

La majoria dels estudiant han sortit de l'aula contents, Laia Garcia afirmava que: "no era gaire difícil, el nivell estava correcte, estava bé''. La Laia ha explicat que al juny no es va presentar perquè tenia pendents assignatures de batxillerat, però ha reconegut que els companys li van dir ''que el nivell estava bé, suposo que ha estat bastant igual". "No m'ha sorprès res perquè venia amb el xip que em sorprengués tot" ha dit Pere Langorto, un altre estudiant que s'ha presentat a aquestes PAU de setembre. En Pere està convençut que l'examen de català era més fàcil que el de castellà. També ho creu l'Àlex Whitehead, que ha trobat la prova fàcil, si ho compara amb la de castellà o les proves que havia practicat a casa. L'Àlex està animat i creu que aprovarà la selectivitat.

Aquest dimecres, la resta d'exàmens són de matèries de la fase específica, com ara Anàlisi musical, Economia de l'empresa o Química. Dijous tots els estudiants s'examinaran d'Història o Història de la filosofia, i llengua estrangera. La resta d'assignatures es reparteixen entre dijous al migdia i a la tarda i divendres. Els estudiants podran conèixer els resultats de les proves a partir del 18 de setembre per internet.