El portaveu adjunt del PPC, Santi Rodríguez, ha reptat el president de la Generalitat, Artur Mas, a presentar una denúncia si té la "més mínima prova que el Ministeri de l'Interior va filtrar que hi hauria els escorcolls". "I si no ho fa, rectifiqui", ha afegit Rodríguez. A més, el diputat dels populars ha instat Mas a aclarir si mentre s'esperava al secretari judicial algú de CDC va triturar algun paper o va amagar alguna carpeta. Finalment, ha demanat al president de la Generalitat que expliqui quin nexe hi ha entre els ajuntaments de Figueres, Sant Cugat, Sant Celoni, Lloret de Mar i CiU. "No busqui mans negres on no n'hi ha i busqui mans llargues", ha reblat.

Santi Rodríguez ha retret a Mas que hagi fet acusacions "greus" i li ha recordat que va ser el jutjat número 1 de El Vendrell qui va ordena els registres de divendres passat a la seu de CDC i de la CatDem a partir d'una investigació que va començar per una denúncia d'un regidor d'ERC. "No té res a veure amb el Ministeri de l'Interior", ha afegit el portaveu adjunt del PPC.

Davant la qualificació d'espectacle que ha utilitzat Mas, Santi Rodríguez ha instat el president de la Generalitat a posar una denúncia si té proves de les suposades filtracions a mitjans de comunicació sobre quan es produirien els escorcolls. "Li prego que si té la més mínima prova que el Ministeri de l'Interior ha filtrat que hi hauria un escorcoll li demano que ho faci públic i que presenti una denúncia al jutjat de guàrdia. I si no ho fa, rectifiqui", li ha reclamat.

Santi Rodríguez també ha demanat a CDC que no es queixi sobre el fet que la policia judicial estigués cinc hores esperant el secretari judicial per tal d'iniciar el registre a la seu del partit. "Ens pot negar que entre els avisos i l'espera va donar temps a algú de CDC a triturar un paper, ens pot assegurar que a algú li va donar temps d'amagar alguna carpeta darrera una caixa forta?", li ha preguntat directament.

Pel que fa als motius pels quals Mas ha convocat eleccions el 27-S, el diputat del PPC ha rebatut que el president hagi al·legat a la manca de voluntat de diàleg de l'Estat citant l'Estatut, el pacte fiscal i la consulta. Segons Rodríguez, Mas no va anar a negociar el pacte fiscal en la reunió que va mantenir amb Rajoy el 2012 perquè "sabia que no podia demanar un concert quan l'ordenament jurídic no ho permet".

En aquest context, el diputat ha demanat a Mas que respecti les lleis recordant-li que la primera obligació dels representants dels ciutadans és respectar les lleis i, sinó, canviar-les. "No hi ha legitimitat sense legalitat", ha conclòs.