El líder d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, va assenyalar ahir que el president Artur Mas «ja no està capacitat» per al diàleg amb l'Estat i l'ha acusat de lliurar a ERC «el calendari i l'agenda política» de CDC, sense pensar en «l'interès general» dels catalans.

Duran va assegurar que «ara per ara no hi ha sortida ni diàleg» per al problema de Catalunya, perquè Artur Mas «no està capacitat per al diàleg» però «tampoc ho està l'altra part, Mariano Rajoy», i ha augurat que després de les eleccions generals «cal moure's». Per als comicis catalans, el democratacristià va lamentar que CDC hagi «lliurat el calendari i l'agenda política a ERC i a les entitats» independentistes per a la candidatura de Junts pel Sí, un moviment que creu que «no és d'estadistes».

Va evitar revelar quins motius creu que han portat Artur Mas a teixir aquesta aliança electoral independentista, però que va remarcar que el president no ha pres aquesta decisió «pensant en l'interès general dels ciutadans de Catalunya».

Duran va assegurar que «estem en un embolic» del qual cal sortir però va avisar que UDC no participarà «en cap front» després del 27S, perquè no votarà una declaració d'independència al Parlament ni tampoc s'alinearà amb PPC i C's, dos partits que ha descartat que puguin formar un Govern perquè si poguessin «ja anirien junts a les eleccions».

El líder d'UDC va recordar als que diuen que és un cop de l'Estat contra l'independentisme que els registres a CDC es deriven «d'una denúncia d'ERC i PSC a Torredembarra»: «No sé si ERC és un agent del CNI», va ironitzar.