No tenir espai per guardar la droga comissada s'ha convertit en un problema de salut per als Mossos d'Esquadra de la comissaria d'Olot, segons denuncia el sindicat USPAC. Es queixen que aquest estiu el cos ha comissat més de 2.000 plantes de marihuana i que per falta d'espai, aquesta droga s'ha guardat durant més de tres setmanes al pàrquing interior d'aquest edifici, provocant "malestar" i mals de cap a la plantilla. El sindicat denuncia que la problemàtic afecta a altres comissaries, convertides en "deixalleries", per la falta d'un espai tancat on guardar-hi tot el material comissat. Reclamen tenir contenidors tancats a l'exterior dels edificis policials amb les pertinents mesures de seguretat.

La comissaria d'Olot fa una "olor insuportable" per culpa de la marihuana comissada en diverses operacions que s'acumula durant setmanes al pàrquing interior de l'edifici per falta d'un espai concret i tancat on guardar-la. Ho denuncia el sindicat USPAC que explica en un comunicat que els agents fins i tot "tenen la sensació que estan sota els efectes d'haver fumat quelcom il·legal", així com mal de cap i malestar general.

El sindicat assenyala que aquest és un problema que pateixen la majoria de comissaries de Catalunya, sobretot a les localitats més modestes, on els espais s'han quedat petits i els jutjats han d'autoritzar la destrucció de la droga abans, fins i tot, de la celebració del judici corresponent. Lamenten que la Direcció General de la Policia no hagi donat cap solució tot i haver-ho denunciat en diverses ocasions.

El cas d'Olot és dels més il·lustratius. Aquest estiu el cos ha decomissat més de 2.000 plantes de marihuana, que s'han quedat estirades, algunes més de tres setmanes, al pàrquing interior de l'edifici. La forta olor és perceptible des de diversos punts de la comissaria, segons denuncia el sindicat, que es pregunta: "Què pensen els ciutadans que van a presentar denúncies a les dependències policies i senten la forta olor?".

La manca d'espai per guardar el material robat obliga a tenir guardada la droga durant setmanes en pàrquings i despatxos interiors de les comissaries. És per això que USPAC reclama que s'instal·lin contenidors o estructures tancades i hermètiques a l'exterior dels edificis policials amb les corresponents garanties de seguretat per al recinte amb l'ajuda de càmeres, i evitar així les molèsties als policies i usuaris dels edificis policials. D'aquesta manera, les comissaries deixarien de semblar "deixalleries" on s'acumula tot el material intervingut en les investigacions i operatius i oferint una "imatge lamentable".