CDC està "tipa" de "la guerra bruta" i "les males arts" de l'Estat contra el partit amb l'objectiu de "fer plegar veles" al president Artur Mas, segons ha denunciat aquest dimecres a la Diputació Permanent Jordi Turull. El portaveu parlamentari convergent ha criticat els registres "desproporcionats" d'aquest divendres tant a la seu del carrer Còrsega com a la CatDem, ja que només va faltar-hi "una furgoneta de l'exèrcit". Convergència "no s'ha amagat de res" i les aportacions de Teyco s'han basat en la legalitat, ha dit. Turull, a més, ha defensat "el bon nom" de l'extresorer Daniel Osácar; de l'actual, Andreu Viloca; de l'exdirector de la CatDem, Agustí Colomines; i dels alcaldes convergents.

Turull creu que els registres policials de divendres a l'entorn de Convergència s'emmarquen en la "guerra bruta" que l'Estat orquestra contra CDC. En especial, "cada vegada que s'acosten eleccions", ha apuntat. El dirigent convergent està convençut que l'objectiu d'aquests escorcolls "sense proves" i el seguit d'actuacions de les institucions estatals no és altre que "fer plegar veles" al president de la Generalitat, Artur Mas. Lluny d'aconseguir-ho, la determinació del partit i de Mas vers el procés independentista és "granítica", ha assegurat.

En aquest sentit, ha reproduït les paraules del diputat al Congrés Feliu Guillaumes i ha titllat el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, com a "ministre de l'anterior" per una actitud pròpia del franquisme. Turull ha criticat amb duresa "l'espectacularitat" de l'operació policial de divendres: "només faltava una furgoneta de l'exèrcit per anar a buscar una cosa que tothom sap a la CatDem no hi és, que és la comptabilitat del partit", ha dit en to irònic.

D'altra banda, el portaveu ha tret pit de la netedat de Convergència. És la formació política "més fiscalitzada" i l'única que ha acordat sotmetre's a l'organització Transparència Internacional, segons ha posat en valor. Així, ha assegurat que "no s'han amagat de res" i que les aportacions de Teyco han estat sempre legals. També ha defensat l'honorabilitat de l'extresorer Daniel Osácar; de l'actual, Andreu Viloca; de l'exdirector de la fundació CatDem, Agustí Colomines; i dels alcaldes convergents dels municipis també registrats divendres passat: Sant Cugat del Vallès, Figueres, Sant Celoni i Lloret.

A més, ha reivindicat el caràcter plebiscitari del 27-S i ha dit que la candidatura Junts pel Sí "no és Junts perquè sí" sinó junts per aconseguir més eines per fer millor el dia a dia dels catalans. Mentre que la Generalitat ofereix urnes i paperetes, l'Estat només aporta "querelles, tricornis i fiscals", ha asseverat tot recordant que el Govern "ho ha provat tot" per fer sentir la veu del poble de Catalunya sobre el seu futur polític.