Convergència Democràtica va explicar que no contemplaven una compareixença específica del president de la Generalitat, Artur Mas, per donar explicacions sobre els escorcolls a la seva seu i a la de la Fundació CatDem i va replicar a Oriol Junqueras que CDC ja està actuant contra la corrupció i que "no cal que hi hagi referències en aquest sentit, el nostre compromís hi és d'una manera molt rotunda". En aquest sentit, va recordar a Junqueras que "per lluitar contra la corrupció no cal la independència", sinó que ja ho estan practicant.

Després que alguns grups de l'oposició demanessin la compareixença de Mas, el coordinador general, Josep Rull, va apuntar que tot i que l'objectiu del debat de dimecres és explicar els motius de la convocatòria del 27-S, "el president donarà compte de tot allò que se li pregunti". "Qui volem donar compte som nosaltres. Ho estem fent, divendres, avui [ahir], i el president també ho farà", va dir. Rull va subratllar que CDC és la primera interessada a donar explicacions després de l'escorcoll de divendres a la seu del partit i a la de la seva fundació. Després de negar qualsevol irregularitat, va insistir que hi està havent màxima transparència, primer compareixent el mateix dia del registre i fent-ho de nou ahir dilluns. El president Mas, va dir, també respondrà aquelles preguntes que li facin els grups al respecte.

També va subratllar que, com a Torredembarra, CDC està actuant contra la corrupció, expulsant aquelles persones que s'acrediti que han actuat de forma irregular.

Colau i La Via

D'altra banda, sobre la decisió de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, de no assistir a la Via Lliure, Rull va mostrar el seu "respecte absolut". Sí que li va recriminar l'abstenció de Barcelona En Comú pel que fa a l'adhesió de la capital catalana a l'AMI.