El candidat de Catalunya Sí és Pot, Lluís Rabell, va considerar que la manifestació independentista de la Diada de Catalunya està «objectivament manipulada o segrestada», en haver-se convertit al començament d'una campanya que presenta les eleccions com un «plebiscit».

Rabell va criticar que els independentistes intentin utilitzar una jornada com la de la Diada que segons el seu parer ha de ser inclusiva, en un acte purament «partidista» amb l'objectiu de «reeditar un Govern de CDC». «El problema no és el biaix independentista, sinó que -la manifestació- apareix com l'inici de la campanya electoral», va precisar.

Això no obstant, Rabell va recordar que la candidatura encara no ha pres una «decisió en ferm» sobre si assistirà o no a la manifestació de la Meridiana, en espera d'una trobada amb la direcció de l'Assemblea Nacional Catalana.

En aquest context, el candidat va assegurar que la «incomoditat» expressada per l'alcaldessa Ada Colau, que finalment no assistirà a la manifestació, «la tenim nosaltres, els sindicats, les entitats veïnals, i forces polítiques i socials d'aquest país que sempre han defensat els drets democràtics».