La Fiscalia i la Guàrdia Civil investiguen el contingut de la carpeta trobada divendres passat oculta darrere d'una caixa forta a la seu de CDC, amb documentació sobre contractacions a Teyco i a altres empreses, per si genera més pistes sobre el suposat pagament de comissions al partit.

Segons van informar fonts pròximes a la investigació, en el registre de divendres passat al despatx de l'administrador de CDC i de la Fundació Catdem, Andreu Viloca, els agents de la Guàrdia Civil van trobar una carpeta que quedava oculta darrere de la caixa forta, amb documentació referida a diverses contractacions. A la carpeta hi havia fotocòpies amb algunes anotacions, relatives a documents de butlletins oficials i de taules de contractació, en obres vinculades no només a Teyco, sinó també a altres empreses.

Els documents de contractacions que figuren en la carpeta no estan relacionats amb les adjudicacions sota sospita a Teyco per part dels ajuntaments de Sant Cugat del Vallès, Sant Celoni, Figueres i Lloret de Mar, a més de Torredembarra, segons les mateixes fonts.

Els investigadors, però, analitzen aquests arxius per si es pogués tractar de nous indicis sobre suposats pagaments de comissions del 3% a CDC a través de la Fundació Catdem, no només de Teyco, sinó també per part d'altres empreses, segons les mateixes fonts.

Paral·lelament, la documentació que va ser intervinguda a l'interior d'una trituradora del despatx de Viloca, on s'endevina la paraula Teyco, està precintada en una bossa, a l'espera d'intentar recompondre-la per analitzar-ne el seu contingut.

El registre d'aquest despatx de la seu de CDC i de les oficines de la Fundació Catdem va ser ordenat pel titular del jutjat d'instrucció número 1 del Vendrell (Baix Penedès), que investiga un el suposat pagament de comissions il·legals a Convergència Democràtica de Catalunya per part de Teyco, a través de la fundació afí al partit.

El jutge, que va començar les indagacions investigant els suposats pagaments de Teyco a l'exalcalde de Torredembarra (Tarragonès) Daniel Masagué, va ordenar els dos registres després que el passat 23 de juliol la Guàrdia Civil intervingués en el despatx de l'exconseller delegat de Teyco Jordi Sumarroca un manuscrit sobre suposats pagaments de comissions del 3% a la Fundació Catdem a canvi de l'adjudicació d'obra pública.

En concret, en el manuscrit apareixen dues columnes: en una d'elles es detallen quatre obres adjudicades a la constructora per ajuntaments dirigits per CDC i en una altra un percentatge, equivalent al 3 %, amb suposats pagaments a la Fundació Catdem.

Precisament, en l'operació de divendres passat la Guàrdia Civil també es va presentar en els consistoris de Lloret de Mar, Figueres, Sant Celoni i Sant Cugat del Vallès per requerir expedients de quatre contractes adjudicats a Teyco, la majoria d'ells finançats amb fons de l'Estat procedents del "pla Zapatero" entre 2009 i 2010.