l Ajuntament de Barcelona votarà si s'adhereix a l'Associació de Municipis per la Independència (*AMI) en un ple que ja s'ha convocat per dilluns que ve 7 de setembre, segons fonts municipals.

Es preveu que en la sessió, que s'iniciarà a les 10 del matí, els edils dels grups de CiU, ERC i CUP votin a favor de l'adhesió (17 regidors), que PSC, PPC i Ciutadans ho facin en contra (12) i que s'abstinguin la regidora d'UDC Sònia Recasens (1) i els edils de Barcelona En Comú (11).

En aquest cas, no s'aconseguiria la majoria absoluta necessària (21), tret que hi hagi llibertat de vot en el grup Barcelona en Comú i els edils que són independentistes votin a favor de l'adhesió.

CDC planteja que en cas d'obtenir-se una majoria que no sigui l'absoluta, Barcelona s'integri igualment en l'AMI però com a membre observador.

El nou president de l'AMI, Carles Puigdemont, ja va estenar mandat obrint el debat sobre la implicació de Barcelona i va convidar la capital catalana a "sumar-se" a l'entitat, en un moment en què "necessitem més que mai sentir l'escalf, la proximitat i el suport de Barcelona".