Els Mossos d'Esquadra han detingut el jove acusat d'haver arrencat el lòbul de l'orella d'una mossegada a un interventor de Renfe que, el passat 22 d'agost, el va sorprendre viatjant sense bitllet a l'estació Mollet-Santa Rosa (Vallès Oriental) de la línia R3 de Rodalies.

Segons ahir va informar la policia catalana, el detingut és un jove de 18 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Parets del Vallès, que ha estat acusat d'un delicte de lesions i un altre d'atemptat contra agents de l'autoritat.

La detenció es va produir divendres i el presumpte autor de l'agressió ahir va passar a disposició judicial al jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Mollet del Vallès.

El 22 d'agost, al voltant de les 10:00 hores, un viatger es va abatre sobre l'interventor quan aquest li va demanar el títol de transport i li va mossegar l'orella fins a arrencar-li el lòbul, la qual cosa va obligar a sotmetre el revisor a una intervenció quirúrgica de reconstrucció a l'hospital de Mollet del Vallès.

L'agressor va aconseguir fugir abans que arribessin els Mossos d'Esquadra, que havien estat avisats pels responsables de l'empresa ferroviària.

Arran d'aquest succés, CCOO va denunciar les condicions de "precarietat extrema de seguretat" en què treballen els interventors dels trens de rodalia de Catalunya i va alertar que les agressions a revisors són "reiterades i insostenibles, excessives en relació amb altres mitjans de transport de l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM)".

El sindicat va atribuir la "falta de seguretat dels viatgers i de l'absència d'unes condicions dignes de qualitat del servei" al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, que és titular del servei, als Mossos d'Esquadra i a la direcció de Rodalies de Renfe a Catalunya.