Artur Mas, president de la Generalitat i número quatre de la llista de Junts pel Sí, ha alertat que en les properes quatre setmanes, fins al 27-S, "passaran moltes coses i en veureu de tots colors", a la vegada que ha remarcat que "hi haurà reaccions molt dures" perquè "el que tenim entre mans no és qualsevol cosa". Segons Mas, s'ha arribat fins aquí "perquè abans ho hem intentat tot lleialment, honestament, de bon rotllo". I ara, amb un Estat que "no ens ajuda ni ens defensa", ha assegurat, "l'única opció que ens queda és la que tenim entre mans", la de "tenir, no més, però tampoc menys, instruments, capacitat de decisió i independència de la que tenen les nacions lliures d'Europa".

A la seva arribada a Valls, el president Mas ha evitat referir-se als escorcolls d'ahir divendres a la seu de CDC i a la seva fundació, i s'ha limitat a dir que "subscric les declaracions dels dirigents de Convergència". Malgrat això, en el marc de l'acte de Junts pel Sí ha posat de manifest que durant les properes setmanes, fins que arribin les eleccions, "passaran moltes coses", perquè s'està intentar dur a terme "el més important que pot arribar a fer un país, i també el més difícil".

Després de diversos esdeveniments, i havent viscut jornades clau amb les manifestacions que hi ha hagut els darrers anys coincidint amb l'Onze de Setembre, Mas ha exposat que "ja no parlem només de dret a decidir" i, de cara al 27-S, ha celebrat, "per primera vegada en tres segles aquest país, aquest poble, aquesta nació, exercireu el dret a decidir i decidireu el futur del poble de Catalunya".

"No podem esperar que l'Estat ens ajudi i ens defensi", ha lamentat el número quatre de la llista de Junts pel Sí per Barcelona, ja que, entre altres, "ens escatima inversions i ens retalla les competències". Però "això té solució", s'ha felicitat, i és que tot i que es podria haver optat "per la puta i la Ramoneta, l'estira i arronsa", ha afirmat que "ho hem de fer d'una altra manera". "Catalunya vol tenir, no més, però tampoc menys, instruments, capacitat de decisió i independència de la que tenen les nacions lliures d'Europa", així de clar ha detallat Mas què és el que necessita el país, comparant-lo amb "referents" com Dinamarca, Àustria o Finlàndia.

Finalment, el president ha animat els assistents a l'acte d'aquest dissabte a "convèncer" els indecisos, perquè els vots de la gent que "de bona fe" el 27-S opti per una opció que no sigui Junts pel Sí, "a Madrid els posaran en el sac del no". "Com hi hagi més diputats del no que del sí us asseguro que a Madrid faran festa grossa", ha incidit Mas, "i els primers que la faran seran els del PP, i dins del PP el que la farà més grossa es diu José María Aznar", ha etzibat. "Oi que no li donarem aquesta satisfacció?", ha acabat.

Forcadell demana "no caure en provocacions"

En la seva intervenció, Carme Forcadell, número dos de Junts pel Sí per Barcelona, ha reclamat "no caure en provocacions". "No patiu que en farà de molt grosses per reafirmar-nos més que l'única sortida que tenim és la independència", ha sentenciat en clara referència a l'estat espanyol. "Nosaltres no necessitem provocar, ni ho farem", ha assegurat, perquè "nosaltres tenim raons, arguments, propostes i el projecte més il·lusionant que ha tingut mai aquest país", a la vegada que s'ha refugiat en "la força de la gent" per manifestar que "no tinc cap dubte que el 27-S votarem i guanyarem".

Per Bel la seva proposta "busca oportunitats per nosaltres i els nostres fills"

"Si algú vol les coses fàcils pot inclinar-se pel no", ha defensat Germà Bel, cap de llista de Junts pel Sí per Tarragona. "La nostra proposta és més difícil, busca realitzar oportunitats", ha declarat, "fer un estat que ha de ser un instrument digne de nosaltres i dels nostres fills". "Ens costarà", ha lamentat, "però ho farem perquè no anirem enrere". "Farem el que vostès ens diguin amb la força que vostès ens donin", ha conclòs.

A l'acte d'aquest dissabte també hi ha participat l'alcalde de Valls i número tres de la llista per Tarragona, Albert Batet; Montse Palau, número dos per Tarragona; i Marta Rovira, secretària general d'ERC i número nou per Barcelona. Tots tres, aprofitant que l'esdeveniment s'ha celebrat a la capital castellera per excel·lència, han utilitzat molts símils castellers per referir-se al procés sobiranista, a més de lloar el paper de les dones i d'animar tothom a convèncer els indecisos del seu entorn. L'acte s'ha acabat amb els candidats ballant i amb crits d'independència.