El cap de llista de Junts pel Sí, Raül Romeva, ha avisat que l'Estat comptabilitzarà el vot a Catalunya Sí que es Pot en el bloc del "no" tot i que la candidatura de Lluís Rabell hagi apostat pel dret a decidir. Romeva reconeix que seria "mentir" dir que Catalunya Sí que es Pot forma part del bloc unionista, perquè la seva aposta pel dret a decidir ha estat "claríssima i diàfana". Ara bé, ha advertit que una cosa és això i una altra és on la comptabilitzarà l'Estat el 27-S, que situarà en el "no"tot el que no sigui vot a favor de Junts pel Sí i la CUP. "És un fet que per molt que alguns considerin que és injust, és al que l'Estat està jugant", va dir.

Per aquest motiu, Romeva ha cridat a concentrar el vot en aquelles llistes nítidament independentistes. "Si el 27-S no hi ha un mandat clar, si no enviem un missatge sense ambigüitats a Espanya, a Europa i al món que el poble de Catalunya el que vol és construir un estat la gestió del 'post' serà molt complicada", avisa el candidat. De fet, l'argumentari de Junts pel Sí ja avança que cal una "gran força democràtica" de la candidatura perquè "tot el que no sigui suport al 'sí', serà comptat com a 'no'" i la "victòria del 'no' és la victòria d'Aznar i de Rajoy".

Per la seva banda, la presidenta del PPC, Alícia Sánchez Camacho, va assegurar ahir que la candidatura del seu partit a les eleccions catalanes que encapçala Xavier García Albiol és l'"única garantia que evitarà que Mas i Junqueras puguin dividir a Catalunya". Sánchez Camacho va fer aquestes declaracions en la presentació dels 135 candidats del PPC al Mirador de l'Alcalde de Montjuïc, a Barcelona.