El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, va assegurar que el president de la Generalitat i líder de CDC, Artur Mas, hauria d'assumir "responsabilitats polítiques" si quedés demostrat el finançament il·legal del seu partit. "Sistemàticament, a CDC diuen, i tenen tot el dret a fer-ho, que no hi ha res estrany. Però si hi hagués una sentència, si finalment quedessin provats aquests elements de finançament il·legal, algú hauria d'assumir responsabilitats polítiques i aquest algú no és un altre que el president Mas", va afegir Iceta.

El primer secretari dels socialistes catalans va assenyalar que aquesta investigació sobre presumpta corrupció política no està crispant "en absolut" la precampanya per les eleccions catalanes del 27 de setembre. També va considerar oportú que Mas doni explicacions al líder d'ERC, Oriol Junqueras, sobre aquest assumpte, i va opinar que el president català hauria d'haver aprofitat que divendres a la nit compartia "un acte i un escenari" amb Junqueras per fer-ho.

El candidat del PPC al 27-S, Xavier Garcia Albiol, va assegurar que l'escorcoll a la seu de CDC i a la fundació convergent, CatDem, no s'ordena des "d'un despatx fosc" de Madrid, sinó que arriba perquè hi ha "clars indicis" i "proves" dels suposats cobraments de comissions. De fet, Albiol va instar el president de la Generalitat a no buscar "constantment enemics a l'exterior", perquè és "responsable" de la situació del país i del seu partit. Per això, el va acusar de ser "el gran enemic" dels interessos de Catalunya. També va carregar contra Raül Romeva per fer un "paperot", tot afirmant que ara "tapa i protegeix" Mas després d'haver-lo criticat durament.

La candidata de Ciutadans a la presidència de la Generalitat, Inés Arrimadas, va demanar al president català que abandoni el "discurs victimista" i "doni explicacions als ciutadans". "Senyor Mas, no confongui els catalans perquè per sort Catalunya no és CDC", va afirmar, tot afegint que "aquesta situació recorda l'època en què Jordi Pujol volia assimilar Catalunya a CDC".