La Guàrdia Civil s'ha emportat de l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès l'expedient de l'adjudicació de l'obra dels pisos protegits de la plaça dels Rabassaires, adjudicada l'any 2008. L'alcaldessa de la ciutat, Mercè Conesa, ha detallat que l'obra es va adjudicar a l'empresa Teyco "en segona instància", després de diversos problemes sorgits en les dues licitacions anteriors. Els escorcolls s'emmarquen dins la segona fase de l'operació 'Petrum', que investiga el pagament de comissions del 3% des de la constructora Teyco a la fundació de CDC, Catdem. Conesa veu "exagerada" la posada en escena durant els escorcolls i assegura que també s'hagués lliurat la documentació sense enviar-hi la Guàrdia Civil.

Els agents de la Guàrdia Civil han arribat a l'Ajuntament de Sant Cugat pels volts de les deu del matí per requerir l'expedient d'aquesta promoció de pisos de protecció oficial. Des d'allà s'han traslladat a la seu de l'empresa municipal d'habitatge, Promusa, en un edifici a pocs metres del centre de la vila.

L'escorcoll s'ha allargat fins poc abans de les dotze del migdia, quan el grup de cinc agents enviats pel jutge del Vendrell que instrueix el cas han abandonat les dependències de l'empresa municipal, ubicada a l'edifici d'oficines de Torre Blanca, que ha estat custodiat en tot moment per una altra patrulla d'agents de la Guàrdia Civil.

L'obra que s'investiga és una promoció de 72 pisos de protecció oficial construïts en època de l'alcalde Lluís Recoder, entre els anys 2008 i 2010, a la plaça dels Rabassaires, al barri de Volpelleres. El govern municipal informa a la una del migdia als grups de l'oposició en relació a aquesta operació policial.

L'escorcoll s'emmarca dins la segona fase de l'operació 'Petrum', que investiga el pagament de comissions del 3% des de la constructora Teyco a la fundació de CDC, Catdem. També s'escorcolla aquest divendres la seu de Catdem, el domicili de l'extresorer de CDC, Daniel Osácar, i els ajuntaments de Figueres, Lloret de Mar i Sant Celoni.