Els fiscals Anticorrupció José Grinda i Fernando Bermejo estan dirigint "in situ" el registre que la Guàrdia Civil practica a la seu de la fundació de CDC, Catdem, que presumptament va rebre comissions del 3 % de l'empresa Teyco de les adjudicacions obtingudes en diversos municipis.

Per ordre del jutge que investiga un presumpte cas de corrupció a l'Ajuntament de Torredembarra (Tarragonès), agents de la policia judicial de la Guàrdia Civil han irromput a primera hora del matí a la seu de la Catdem, situada al carrer Casp de Barcelona, per requisar informació que pugui estar relacionada amb el presumpte pagament de comissions d'ajuntaments governats per CDC.

Poc després de les 10.00 del matí, han entrat a l'edifici els dos fiscals Anticorrupció que investiguen el cas, els quals s'estan encarregant de dirigir el registre de la Catdem, en presència del secretari judicial.

A l'entrada i registre hi ha anat a més Xavier Melero, advocat de CDC, acompanyat del també lletrat Francesc Sánchez, coordinador de règim intern i comunicació de CDC.

El registre, que s'emmarca en l'"Operació Petrum 2", es porta a terme per ordre del titular del jutjat d'instrucció número 1 del Vendrell (Baix Penedès), que no ha acudit personalment a supervisar la inspecció de la seu de la fundació de CDC.

Els agents de la Guàrdia Civil han entrat a la Catdem per efectuar el registre, equipats amb diverses caixes de cartró en les quals pretenen carregar els documents que puguin ser rellevants per a la investigació, que intenta descobrir si la fundació va rebre comissions il·legals del 3 % que cobraven diversos ajuntaments a canvi d'adjudicacions a la constructora Teyco, de Jordi Sumarroca.

Per aquest motiu, a més del registre de la seu de la Catdem, agents de la Guàrdia Civil s'han presentat en diversos ajuntaments catalans a la recerca d'informació que pugui estar relacionada amb el presumpte pagament de comissions il·legals a Teyco.

Els agents de la Guàrdia Civil estan registrant els ajuntaments de Figueres i Lloret de Mar (Selva), així com els de Sant Celoni i Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental), i el domicili de l'extresorer de CDC Daniel Osàcar.