El coordinador general de CDC, Josep Rull, ha defensat l'"honorabilitat" del partit malgrat l'escorcoll judicial d'aquest divendres al matí a la seu de la fundació Catdem --vinculada al partit--, i ha afirmat que això interfereix en la precampanya de les eleccions catalanes.

Ho ha dit en roda de premsa a la seu de CDC després que aquest mateix divendres al matí s'hagi iniciat un escorcoll judicial per l'operació Petrum II, sota secret de sumari i tutelada pel Jutjat d'instrucció 1 del Vendrell i Fiscalia Anticorrupció.

L'operació d'aquest divendres també inclou l'escorcoll de la casa de l'extresorer de CDC Daniel Osàcar i de quatre ajuntaments: Lloret, Figueres (Girona), Sant Celoni i Sant Cugat (Barcelona), han informat a Europa Press fonts pròximes a la investigació.

"ESTEM TRANQUILS"

"Estem tranquils. Hem fets bé les coses. Defensarem la nostra honorabilitat", ha dit Rull, i ha defensat la transparència de les donacions rebudes per Catdem.

Ha concretat que les aportacions de l'empresa Teyco es van fer el 2007-09 per un total de 150.000 euros, un 1,7% de les donacions a Catdem; i les de Bluegreen, vinculada a Teyco, es van fer el 2012-14, per un total de 207.000 euros, el 2,4% de les donacions que va rebre Catdem.