L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, no té cap dubte que Junts pel Sí aconseguirà «la majoria absoluta el pròxim 27-S». A més, el també president de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) va manifestar que no veu cap «majoria alternativa a un govern de Junts pel Sí després les eleccions plebiscitàries».

Sobre el programa, va dir que «no se'ns podrà nega que molts que els som a Junts pel Sí, tenim experiència de govern». El ciutadà pot estar tranquil el país no pot estar en millors mans», des de la diversiatta de perfils podem crear un país nou». En aquest sentit, Puigdemont va voler deixar clar que des de la candidatura unitària «ens posarem d'acord des de les nostres lògiques diferències». «Del que algú vol veure un defecte, nosaltres hi veiem una virtut», va sentenciar. En aquest punt, també ha parlat sobre la Via Lliure de l'11 de setembre. «No crec que l'Estat pugui prohibir-la», va dir.

Sobre el resultat per posar en marxa laindependencia, Puigdemont va remarcar que «al Parlament només hi ha una majoria absoluta, que és la que dóna la meitat més un dels diputats. Si al costat d'aquesta majoria hi ha una majoria en vots, una gran mobiltzació social, encara millor».

Sobre les possibles desavinences a Junts pel Sí, Puigdemont va indicar que «són unes eleccions plebiscitàries, que demanem a la gent que es posicioni sobre si vol continuar l'statu quo actual, amb els costos que té aquesta dependència de l'estat espanyol o vol canviar. Com que som molts els que pensem que això ha de canviar i som gent diversa, ens hem posat d'acord de manera fàcil en un espai comú de joc, que és per decidir on som, quina força tenim i amb quina força».