El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, van advocar per una relació de «respecte, sinceritat i de compartir projectes» davant de l'independentisme català, que van considerar «perjudicial» per als vincles entre les dues autonomies.

Després de mantenir una reunió per reforçar «la relació entre dues comunitats que tenen molts interessos comuns», segons Puig, Iceta va manifestar, després de les «absurdes» declaracions del conseller de Justícia català, Germà Gordó, sobre els Països Catalans, que és «molt difícil» pensar que la millor manera d'estendre llaços amb la Comunitat Valenciana «sigui mitjançant la independència». «El separatisme no endureix els vincles sinó que seria el pitjor que podria passar-los als catalans respecte a les relacions amb altres autonomies i al conjunt d'Espanya», va defensar Iceta, que va afegir que la majoria dels ciutadans a Catalunya vol «la millor relació possible amb la Comunitat Valenciana».

Iceta va asseverar també que la veu dels valencians «ha estat molt clara» i que s'ha votat «renovació i construir ponts en lloc de construir barreres».

Ximo Puig, per la seva banda, va declarar que la posició del Govern autonòmic és «clara» a favor «de la defensa i l'interès general dels valencians» però també «a favor del diàleg i el respecte».

Després d'assenyalar que no es pot viure «feliç en la confrontació» encara que hi ha «determinats partits polítics que estan molt a gust», va advocar per solucionar «els problemes dels ciutadans» mitjançant «espais de convivència i conversa».

El president de la Generalitat Valenciana va insistir que vol que Catalunya «sigui part d'Espanya» i va afegir: «Els que han posat un mur entre l'autonomia valenciana i Catalunya no hem estat nosaltres».

Puig va sostenir que el PSC sap que com president de la Generalitat el tindran «al seu costat» per defensar el federalisme i actuar en un debat que també els afecta.

Per això, Miquel Iceta va expressar que la concepció de l'Espanya moderna i federal «és el gran projecte comú», i va ressaltar l'«important paper» que Ximo Puig juga «no només en el govern de la Comunitat sinó també en la idea d'una Espanya més respectuosa amb la diversitat».

El president de la Generalitat va expressar la seva voluntat «de treballar junts en la reforma del finançament» autonòmica, mentre que Iceta va mantenir que l'autonomia valenciana «és la més perjudicada». «Hi ha una necessitat de col·laboració» per reclamar «finançament just i equitativa però també solidària amb les comunitats que aporten», va assegurar el líder del PSC.