El cap de llista i secretari general del comitè de govern d'UDC, Ramon Espadaler, va assenyalar ahir que el president de la Generalitat «ha de ser el president de tots» i va afirmar que «ens constaria d'entendre» que el primer dia de la campanya del 27-S Artur Mas participés en la manifestació de la Meridiana per l'Onze de Setembre, ja que representaria «fugir del paper institucional».

Després que aquest cap de setmana el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, instés Mas a participar en la Via Lliure de l'Onze de Setembre, Espadaler va mostrar «el respecte per la decisió que prengui el president», tot i que va opinar que «el paper institucional que li pertoca és ser el president de tots». Participar en la mobilització de la Diada representaria, per al dirigent d'Unió, «fugir» d'aquest paper.

El diumenge passat havia estat Antoni Castellà, líder de Demòcrates de Catalunya -el partit dels escindits d'Unió Democràtica-, qui havia considerat que era «coherent» que el president Mas no assistís a la Via Lliure organitzada per les entitats sobiranistes per commemorar la Diada. El fins ara director general d'Universitats va opinar que l'Onze de setembre «el protagonisme ha de ser de la societat civil». En canvi, el president de l'Associació Súmate i número sis de la llista de Junts pel Sí, Eduardo Reyes, ja va defensar en el seu moment la conveniència que Artur Mas, ja que, va assegurar, «tothom hi hauria d'anar».