Els Mossos d'Esquadra busquen un passatger del tren que va arrencar el lòbul de l'orella d'una mossegada a un interventor de Renfe que el va sorprendre viatjant sense bitllet a l'estació Mollet Santa Rosa de la línia R3 de Rodalies.

Segons fonts policials, el viatger es va abalançar sobre l'interventor quan aquest li va demanar el títol de transport i el va mossegar a l'orella fins a arrencar-li el lòbul, la qual cosa va obligar a sotmetre al revisor a una intervenció quirúrgica de reconstrucció a l'hospital de Mollet del Vallès.

L'agressor va aconseguir fugir abans que arribessin els Mossos d'Esquadra, que havien estat avisats pels responsables de l'empresa ferroviària, sense que hagi estat possible identificar-lo, encara que la policia disposa de la seva descripció física.

La policia catalana ha obert una investigació sobre els fets i està intentant identificar a l'autor de l'agressió, ocorreguda cap a les dos quarts de 12 del migdia d'abans d'ahir a l'estació Mollet Santa Rosa, per detenir-lo per les lesions provocades al revisor.

Robatoris i intimidacions

A més, segons el sindicat CCOO, el mateix dia en què va succeir l'agressió van ocórrer diversos robatoris i intimidacions a passatgers de les línies ferroviàries de Renfe, en alguns casos comeses per persones que esgrimien armes blanques. En un comunicat, CCOO ha denunciat les condicions de «precarietat extrema de seguretat» en que treballen els interventors dels trens de rodalia de Catalunya i ha alertat que les agressions a revisors són «reiterades i insostenibles, excessives en relació amb altres mitjans de transport de l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM)».

El sindicat culpa de la «falta de seguretat dels viatgers i de l'absència d'unes condicions dignes de qualitat del servei» el Departament de Territori i Sostenibilitat, titular del servei, als Mossos i a la direcció de Rodalies de Renfe.