El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, va augurar ahir que CDC "difícilment" es tornarà a presentar més amb les seves sigles en unes eleccions. "L'operació de Junts pel sí no deixa de ser la refundació de CDC", va dir en una entrevista a RAC1.

Iceta va defensar que el president de la Generalitat, Artur Mas, hauria d'anar a la manifestació de la Meridiana per la Diada: "Que hi vaigi a quarta fila, igual que va de quart a la seva candidatura". Segons un comunicat de l'emissora, Iceta veu "lògic" que CDC no es presenti aquest 27-S amb les seves sigles i hagi decidit "difuminar la seva responsabilitat" en una candidatura mixta. El cap de files dels socialistes, que va dir que no anirà a cap manifestació que tingui "un objectiu que no comparteixi", va convidar el president de la Generalitat a anar-hi. "Fa estona que no és el president de tots".

Iceta va acusar Junts pel sí de no explicar com s'arriba a la independència i va lamentar que a pocs dies de les eleccions la candidatura encara no tingui programa electoral. "No és normal que qui vol ser president vagi de quart". Sobre la seva proposta de reforma federal de la Constitució, Iceta va insistir que cal "convèncer" Pedro Sánchez de com reconèixer que Catalunya és una nació. "Si li fas discutir sobre nació, tindràs molt a debatre", va assegurar.

Finalment va ironitzar sobre el rol que han assumit PPC i C's. "Són molt divertits, per què no van junts a les eleccions? Diuen que no són plebiscitàries i volen fer un front pel no". Iceta va desmarcar els postulats del PSC dels d'aquestes dues formacions. "Mai ens posarem d'acord amb aquells que neguen el problema o que no aporten cap mena de solució".