El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha augurat que CDC "difícilment" es tornarà a presentar més amb les seves sigles en unes eleccions. "L'operació de Junts pel sí no deixa de ser la refundació de CDC", ha dit en una entrevista a RAC1. Iceta ha defensat que el president de la Generalitat, Artur Mas, hauria d'anar a la manifestació de la Meridiana per la Diada: "Que hi vaig a quarta fila, igual que va de quart a la seva candidatura". D'altra banda, ha admès que li van sobtar les paraules del conseller de Justícia, Germà Gordó. "Pot ser discutible" que la independència de Catalunya pugui ser "bona" per la resta de territoris dels Països Catalans, ha apuntat.

Segons un comunicat de l'emissora, Iceta veu "lògic" que CDC no es presenti aquest 27-S amb les seves sigles i hagi decidit "difuminar la seva responsabilitat" en una candidatura mixta. "CDC difícilment es tornarà a presentar com a tal en unes eleccions. L'operació de Junts pel sí no deixa de ser la refundació de CDC", ha apuntat Iceta.

El cap de files dels republicans, que ha dit que no anirà a cap manifestació que tingui "un objectiu que no comparteixi", ha convidat el president de la Generalitat a anar-hi. "Fa estona que no és el president de tots. Que hi vaig a quarta fila, igual que va de quart a la seva candidatura", ha apuntat Iceta al Via Lliure de RAC1.

Iceta ha acusat Junts pel sí de no explicar com s'arriba a la independència i ha lamentat que a pocs dies de les eleccions la candidatura encara no tingui programa electoral. "No és normal que qui vol ser president vagi de quart".

Sobre la seva proposta de reforma federal de la Constitució, Iceta ha insistit que cal "convèncer" Pedro Sànchez de com reconèixer que Catalunya és una nació. "Si li fas discutir sobre nació, tindràs molt a debatre", ha assegurat.

Finalment ha ironitzat sobre el rol que han assumit PPC i C's. "Són molt divertits, per què no van junts a les eleccions? Diuen que no són plebiscitàries i volen fer un front pel 'no'". Iceta ha desmarcat els postulats del PSC dels d'aquestes dues formacions. "Mai ens posarem d'acord amb aquells que neguen el problema o que no aporten cap mena de solució. El PP és directíssimament responsable del que està passant. El PSC no contribuirà a una política de fronts a Catalunya, perquè és un error."