El portaveu d'ERC, Sergi Sabrià, va negar amenaces per part d'Artur Mas per forçar la candidatura conjunta Junts pel Sí. «Hi va haver una negociació i en va sortir la millor de les candidatures possible», va afirmar. «Això no es fa amb amenaces sinó amb suma de voluntats», va aclarir contradient les paraules del cap de llista de la CUP, Antonio Baños, que va defensar que Mas havia amenaçat de no convocar les eleccions si no hi havia llista unitària. «Ens trobem còmodes amb la candidatura àmplia, amb el programa abocat a la justícia social i amb el procés d'independència», va indicar Sabrià, que ocuparà el número 9 de la llista de Junts Pel Sí per Girona, convençut que obtindran la majoria absoluta.

D'aquesta manera va voler donar per tancat el debat tot i que el president d'ERC, Oriol Junqueras, va evitar respondre quan els periodistes li van preguntar aquesta mateixa setmana.

El portaveu dels republicans va afirmar que no només se senten «molt còmodes» en la candidatura àmplia que els uneix a CDC i a diverses entitats de la societat civil, sinó que se senten igualment còmodes amb el programa electoral pactat: «un programa amb prioritats socials molt clares en funció de les eines que tenim avui. Nosaltres no ho veiem com una renúncia», va explicar tot garantint que «s'assembla molt» als programes que darrerament ha presentat ERC en els diferents processos electorals.

Sabrià va insistir que es tractarà de teixir complicitats amb les altres candidatures que defensen la independència i amb aquelles que defensen el dret a decidir i la democràcia. «Intentarem sumar per aconseguir els consensos més amplis», va remarcar, tot i recordar que amb 68 diputats el Govern tindrà la legitimitat de tirar el procés endavant.

Tot i les darreres notícies publicades al voltant dels noms que ERC podria col·locar al Govern, Sabrià va assegurar que la direcció d'ERC encara no ha decidit res sobre aquesta qüestió i que només ho farà després que s'hagin recomptats tots els vots del 27-S.

Pel que fa a les paraules del president espanyol, Mariano Rajoy, que va descartar cap canvi en la Constitució pel que fa a la unitat de l'Estat, va opinar que «només és el reflex del que fa molts anys que està passant».