Els partits polítics han començat ja a registrar les seves llistes a les quatre circumscripcions per a les eleccions al Parlament del 27 de setembre davant de les corresponents juntes electorals provincials de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona. El primer a fer-ho a primera hora del matí ha estat Unió, seguida de Catalunya Sí que es Pot i el PSC. També ho ha fet Junts pel Sí. El termini per presentar les candidatures electorals començava aquest dimecres i acaba el proper dilluns 24 d'agost. PPC, C's i la CUP han explicat a l'ACN que registraran les seves llistes en els propers dies.

Unió ha registrat en primer lloc les seves candidatures. Per darrere de Ramon Espadaler a Barcelona hi anirà l'exfiscal en cap de Catalunya Martín Rodríguez Sol; l'exconsellera de la Comissió del Mercat de Telecomunicacions Marta Plana; el portaveu d'Unió al Parlament, Roger Montañola; l'advocada Núria Rodríguez; el professor d'Esade Carles Torrecilla, i el vicesecretari general del partit, Toni Font. Els candidats de Tarragona, Lleida i Girona són Anna Solé, Josep Maria Pelegrí i Xavier Dilmé.

Catalunya Sí que es Pot ho ha presentat en segon lloc. El cap de llista per Barcelona és Lluís Rabell i el segueixen l'escriptora Gemma Lienas; el fins ara diputat al Congrés Joan Coscubiela; la presidenta de Dempeus per la Salut Pública i vinculada a l'ATTAC, Àngels Martínez, i el fundador de Cafè amb llet i candidat de Podem, Albano Dante Fachin. El número sis és el coordinador general d'EUiA, Joan Josep Nuet. Gerard Bargalló, de Podem, és el candidat de Tarragona; Marc Vidal, d'ICV, és el de Girona, i Sara Vilà, també ecosocialista, és la cap de llista per Lleida.

Pel que fa al PSC, tercers en el registre, Miquel Iceta anirà acompanyat a Barcelona per Eva Granados, Ferran Pedret, Alícia Romero i Jordi Terrades, tots ells diputats aquesta legislatura. Els caps de llista de Tarragona, Lleida i Girona són Carles Castillo, exregidor de l'Ajuntament tarragoní; el diputat Òscar Ordeig, i l'exalcalde de l'Escala Rafael Bruguera.

Pel que fa Junts pel Sí, el quintet inicial a Barcelona el formen Raül Romeva, Carme Forcadell, Muriel Casals, Artur Mas i Oriol Junqueras, seguits per Eduardo Reyes, de Súmate. Toni Comín, de MES, va d'onze i Antoni Castellà anirà de 22 en representació de Demòcrates de Catalunya. Els últims llocs els ocupen els expresidents del Parlament Núria de Gispert, Joan Rigol i Ernest Benach, a més de Josep Guardiola. El candidat de Tarragona és Germà Bel, el de Girona és Lluís Llach i el de Lleida és Josep Maria Forné.