La cúpula de CDC ha adoptat un "pla B" per aplicar en el cas que el resultat del 27-S sigui un desastre per a la coalició governamental camuflada Junts pel Sí que obligaria Artur Mas a abandonar la política. Segons el pla, seria el conseller i candidat Germà Gordó qui assumiria la direcció del que queda del partit pujolista, segons m'han informat fons supremes de CDC. Atesa la importància de la primícia, comparteixo el nom de la font amb el redactor en cap del diari, que accepta el compromís de secret professional.

Això explica que Gordó estigui en aquella candidatura, en posició elegible. La principal ordre donada a Gordó és evitar una repetició de les eleccions. Si no es poguessin evitar, CDC considera que el propi partit desapareixeria immediatament. Per tant, intentaran capejar però no es veu com.

La font intenta creure que la citada candidatura no s'ensorrarà, però no desmenteix en absolut les pèssimes previsions que l'afecten. Les vaig revelar el passat dimarts en aquesta col·laboració, en l'article "Previsible davallada del "Sí" el 27-S", reiterant-les en el meu paper de dijous "Destrucció deliberada dels metges". Ambdós estan a internet. Ho reafirmo.

Les eleccions no són avui, sinó d'aquí a prop d'un mes i mig. Però ja és preocupant per al poder que el resultat previsible de la coalició de tot l'independentisme quedi avui per sota el nombre de diputats sortints de CiU (ara escapçada d'UDC) i d'ERC (oficialment i cínicament el principal partit de l'oposició). Això no ho pot fer empassar ni la propaganda mediàtica -oficial i subvencionada- que patim, la més gran des del franquisme.

La font i altres de l'esmicolada CDC consideren del tot impossible que Junts pel Sí pugui assolir la majoria absoluta. Una de les fonts em diu que "crec que prop de 60 escons seria un gran èxit". Els dubtes estan en si obtindran majoria amb la CUP i si hi haurà una declaració unilateral d'independència, avui oficialment negada. Saben que després del 27-S no s'apaivagarà res. "Guanyarà el hàmster", em diu una font, referint-se al simpàtic animalet que ha servit per a batejar el "procés". Es fa farts de donar voltes en una roda, dins la seva gàbia, per acabar sempre allà mateix.

Des del 2012, Mas ha estat radicalitzant tot el que ha pogut radicalitzar, creient que només així podria continuar a la poltrona. Ara ja només li queda la declaració unilateral, amb la possible ocupació d'un o diversos llocs públics, com es va fer a la plaça Maidan (Independència) de Kíev o a la plaça Tahrir (Alliberament) d'El Caire. Que un partit (CDC) que permet recordar el carlisme (però amb més corrupció) pogués anar per aquest derroter deixa bocabadat. Però no ve d'un pam.

A França, Germà Gordó faria anys que estaria unànimement qualificat d'"home de l'ombra", és a dir, del món fosc i sovint brut. Va ser, ai las, gerent de CDC i el principal artífex de la immensa pallassada consistent a crear a Perpinyà una sucursal de CDC, confiant-la a Jordi Vera. En vaig escriure desenes articles en aquest diari que es poden trobar a internet. N'estic orgullós. La resta de la premsa ho va callar.

Gordó també va estar en el centre del batibull que hi hagué sobre la privatització de l'empresa de subministrament de les aigües del Ter i del Llobregat. Havia de ser la més gran privatització de la Catalunya autònoma. Acabarà amb pèrdues multimilionàries per a la Generalitat, és a dir, per a tots.

Recapitulant, continua sent segur que avui Junts pel Sí no assoliria, ni de lluny, el 68 escons de majoria parlamentària ni, per descomptat, ni en broma, el 50 per cent del vots. Ho explicava en els articles citats. En Dret Internacional i des de tots els punts de vista, falliria. Fes el que fes la CUP, es crearia una altra complicació i més incertesa. La CUP i sobretot tots els seus votants són més anti Mas que cap altra cosa, mentre que tot el "procés" és només una filigrana de Mas per mantenir-se en el poder. Els naps no són cols i sobretot no són palmeres, ni elefants.

No es pot manegar tot això, després que Mas liquidés CDC en el seu altar del poder personal, creant un pastís demagògic falsament frontista. No hi ha presó mediàtica capaç de fer combregar amb rodes de molí tan grans.

A cada pas han fet de tot, d'una manera jurídicament delirant, sense pensar en el pas següent. En totes les bugades han perdut llençols. Les lletres arriben al seu venciment i Gordó tornarà a estar a l'atura del ridícul que ha fet a Perpinyà i amb la que havia de ser la principal privatització de Catalunya. Encara no es pot fer un calendari precís. Però serà fúnebre.