El company de pis de la víctima que va assegurar davant els mitjans aquesta setmana que hi havia hagut "empentes" i "contacte físic" entre els agents i Mor Sylla, havia declarat prèviament a la policia que no havia vist res al balcó de l'apartament 321 del número 3 de la plaça Sant Jordi de Salou, segons es va donar a conèixer ahir.

En el marc de la investigació, un jutge de Tarragona va citar ahir a declarar com a testimoni el germà del manter difunt juntament amb tres testimonis més per a dilluns vinent segons va confirmar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya amb la voluntat d'aclarir les circumstàncies de la mort. "No sabem exactament si volia saltar al pis de sota o si va relliscar quan estava agafat de la barana", va dir Jordi Jané en una roda de premsa a Salou, que va revelar que un altre detingut va intentar fugir saltant per la finestra per baixar a un pis inferior. L'informe provisional de l'autòpsia apunta que l'home de 50 anys va morir a causa d'un fort cop al cap, amb vessament de massa encefàlica, en caure del tercer pis.

A més, ahir un tercer testimoni va presentar-se voluntàriament a comissaria ahir per assegurar que els Mossos d'Esquadra no havien mantingut cap contacte amb l'home senegalès mort dimarts a Salou. Aquest veí, que va prestar declaració dijous en seu policial, va afirmar que havia presenciat els fets des d'un balcó proper al pis on s'estava produint l'operació. El seu testimoni se suma al dels altres dos homes que es trobaven en un bar proper i que corroboren la versió policial.

Crits de la policia

Una altra persona assegura haver presenciat els fets ocorreguts el passat dimarts, 11 d'agost, a Salou i se suma així als dos testimonis revelats dimecres pel conseller d'Interior, Jordi Jané. Es tracta de tres homes, tots ells veïns de Salou, que corroboren la versió policial, segons la qual Mor Sylla hauria travessat la barana del balcó de casa seva i, en un intent de despenjar-se al pis de sota, s'hauria precipitat al buit des del tercer pis. A més, aquests testimonis afirmen haver sentit la veu d'agents policials cridant "que es llença, que es llença", segons van confirmar fonts de la investigació. Dos d'aquests veïns es trobaven en un bar ubicat davant del bloc de pisos, a la mateixa plaça Sant Jordi, mentre que el tercer va relatar aquest mateix dijous davant els Mossos que ho va observar tot des d'un balcó proper.