El vicesecretari general d'Organització del Partit Popular, Fernando Martínez-Maíllo, va afirmar ahir que el PSOE es col·loca "sempre" en una posició d'"ambigüitat calculada" del PSOE, que no se situa mai del costat dels constitucionalistes, que es col·loca sempre en una posició, diuen ells, equidistants, però "en aquests moments no hi ha equidistàncies possibles".

Martínez-Maíllo va assenyalar que, "indubtablement", són uns comicis "importants", marcats per "una candidatura unitària en la que el candidat va de número 4, la qual cosa és bastant il·lògic, i el número 1 és un comunista", la qual cosa és "una situació inèdita en la democràcia".

"El que tenim molt clar des del PP" és que els populars defensaran que "la sobirania nacional resideix en el poble espanyol" i que "des del PP de Catalunya es defensarà a aquells ciutadans que tenen el dret i la legitimitat de sentir-se catalans, espanyols i europeus", va subratllar. I va afegir. "aquí hi ha un desafiament clar i cal situar-se del costat dels quals defensem la Constitució, la igualtat de tots els espanyols, la solidaritat i la unitat d'Espanya".

"Pedro Sánchez des que s'han convocat les eleccions autonòmiques a Catalunya no ha dit aquesta boca és meva, ni una sola paraula", va manifestar. "Això no és casual, ho fa precisament amb tota la intenció per evitar mullar-se en un problema en el qual tots hem de mullar-nos. El president del Govern ho ha dit: no hi haurà independència a Catalunya", va remarcar.