Un inspector dels Mossos d'Esquadra va prohibir als agents que integraven el cordó policial que es va establir dimarts passat després de la mort d'un mantaire a Salou que detinguessin un company de la víctima que va donar dos cops de puny a un agent, segons van denunciar membres de l'operatiu.

L'agent, que havia participat en l'operatiu contra la xarxa d'importació de productes falsificats, es va incorporar al cordó policial que els Mossos d'Esquadra van establir quan un grup de compatriotes de la víctima, Mor Sylla, de 50 anys i origen senegalès, es van concentrar a la zona per protestar pel que havia passat.

Una de les persones concentrades es va acostar cap a les 8 del matí al cordó policial i, sense motiu aparent, li va donar dos cops de puny a la cara a l'agent. L'agressor, un home alt, corpulent i d'origen africà, havia captat l'atenció dels policies prèviament perquè estava molt nerviós i no parava d'insultar i increpar els agents, que romanien en el cordó policial que es va formar per salvaguardar l'escenari del succés i permetre la retirada del cadàver. Segons fonts de l'operatiu, l'agressor havia intentat travessar diverses vegades la línia policial i fins i tot va arribar a empènyer una dona contra els policies.

Després de rebre els dos cops de puny, l'agent es va dirigir cap a l'agressor, reforçat pels companys de línia, i el va intentar retenir per procedir a la seva detenció com a autor d'un delicte d'atemptat i per evitar que seguís encenent els ànims de la resta de persones concentrades, ja que la tensió a la zona anava en augment.

No obstant això, segons les mateixes fonts, un inspector s'hi va acostar, el va estirar per l'armilla i li va impedir que detingués l'agressor, fet pel qual el mosso es va incorporar de nou a la línia policial.

Diàleg entre agents

Poc després, l'inspector es va dirigir a l'agent per preguntar-li com es trobava, perquè havia presenciat l'agressió, i el mosso li va dir que no tenia lesions d'importància i que quan tingués l'ocasió intentaria arrestar l'agressor, que continuava a la zona insultant i amenaçant els agents. L'agressor, segons les mateixes fonts, es trobava en un grup d'unes vint persones i amenaçava l'agent al qual havia donat els cops de puny amb frases com "et mataré".