El Ministeri d'Educació ha accedit a retardar l'aprovació del decret de revàlida a l'ESO i al Batxillerat. "Hem aturat el desenvolupament de la revàlida", ha dit la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, a la sortida de la reunió de la Conferència Sectorial d'Educació que s'ha celebrat aquest dijous a Madrid. El ministre Íñigo Méndez de Vigo ha dit que es constituirà un grup de treball amb les comunitats per "resoldre dubtes". Rigau ha afegit que Méndez de Vigo també s'ha avingut a tractar en una reunió bilateral les ajudes de 6.000 euros per a les famílies que hagin d'escolaritzar els fills a l'escola privada per poder-ho fer en castellà.

La consellera d'Enseyament ha explicat que el Reial Decret d'Avaluació "només regularà la primera part de primària" i que la part que fa referència a quart d'ESO i a Batxillerat quedarà "sense desenvolupar". "S'ha de posar en valor perquè era una llosa", ha assenyalat Rigau, per afegir que ara s'obre un període per mirar d'aconseguir que "aquesta avaluació torni a ser de les comunitats".

Irene Rigau també ha destacat que el ministre d'Educació, Íñigo Méndez de Vigo, s'ha obert a tractar en una reunió bilateral l'ajut de 6.000 euros per a les famílies que hagin d'escolaritzar els fills a l'escola privada per poder-ho fer en castellà. En aquest sentit, ha explicat que miraran d'introduir una esmena als Pressupostos Generals de l'Estat (PGE) per retirar la partida que preveuen els comptes.

Davant els mitjans, també ha assenyalat que la major part dels consellers han expressat els seus dubtes sobre la implantació de la Formació Professional Bàsica. "Tothom està d'acord que no és la millor solució", ha explicat Rigau, per afegir que s'ha acordat treballar conjuntament per observar "les mancances i la implantació". "Cal aprofundir", ha conclòs.

El ministre d'Educació sosté que no es produirà cap retard en l'aplicació de la LOMCE

El ministre d'Educació, Íñigo Méndez de Vigo, ha comparegut davant els mitjans un cop acabada la conferència sectorial i ha començat la seva intervenció traslladant un missatge de "tranquil·litat" a la comunitat educativa: "El curs 2015-2016 començarà amb total tranquil·litat a totes les Comunitats Autònomes".

Igual que va fer fa unes setmanes en comissió al Congrés, Méndez de Vigo ha assegurat que el calendari d'aplicació de la LOMCE es portarà a terme sense problemes perquè així ho preveu la llei. "Quan es defensa l'Estat de dret es defensa en la seva totalitat i no per parts", ha assenyalat.

Áixí mateix, el ministre considera que el sistema d'avaluacions està "ben plantejat" però ha assegurat que vol seguir escoltant les comunitats autònomes i els docents davant les diferències sorgides respecte a les revàlides a l'ESO i al Batxillerat. També ha remarcat que això no representa cap retard en l'aplicació de la LOMCE perquè el seu desenvolupament estava previst per al curs 2017-2018. Això sí, ha volgut deixar clar que la revàlida de primària entrarà en vigor el pròxim curs tal i com estava previst.