Un home de 50 anys va ser detinguts per la Policia Local de Castelldefels poc després d'haver matat amb un matxet la seva exparella, de 44 anys, al mig del carrer. A primera hora del matí, el presumpte homicida, veí de Viladecans, va esperar que la dona sortís del seu domicili a la zona del Castell, al barri de Can Vinader, en què vivia amb la seva actual parella, i la va apunyalar. Alertats per alguns veïns que van sentir els crits de la dona, agents de la Policia Local van aconseguir detenir als voltants del lloc del crim el seu presumpte autor poc després del succés. El presumpte homicida no tenia denúncies prèvies per maltractaments ni per assetjament, segons van informar fonts pròximes al cas.

La víctima, de nacionalitat espanyola igual que el detingut, havia mantingut una relació amb el suposat autor del crim després de separar-se del seu marit, amb qui tenia un fill adolescent, segons van afirmar alguns veïns que la coneixien. Actualment, la dona, que acabava de trobar feina a Gavà, vivia amb la seva actual parella, segons fonts pròximes al cas.

Alguns veïns van assegurar que abans-d'ahir van veure rondar per la zona el suposat autor del crim i que ahir al matí l'homicida va atacar la dona amb el matxet just en el moment en el qual ella havia sortit de casa seva.

Un minut de silenci es va guardar ahir per condemnar el crim davant de l'Ajuntament de Castelldefels, que va decretar dos dies de dol i va convocar un ple extraordinari.

Aquest crim de violència masclista s'ha produït una setmana després que, també a Castelldefels, un home de 61 anys d'edat matés a trets la seva dona, de 45 anys, i els seus dos fills -un nen de 12 anys i una nena de 7- i posteriorment se suïcidés a casa seva familiar.

Per aquest motiu, l'Ajuntament d'aquesta localitat barcelonina revisarà el protocol municipal de lluita contra la violència masclista, segons va anunciar l'alcaldessa del municipi, Candela López, després del minut de silenci.

«Establirem mesures urgents per eradicar fets com els ocorreguts aquests dies», va subratllar l'alcaldessa, que va recalcar el compromís del consistori en la lluita contra aquest tipus de violència.

Alguns veïns de la zona van explicar que la dona treballava a Gavà i un d'ells va afirmar fins i tot que l'agressor ja hauria intentat intimidar la víctima fa cosa d'un any quan li va cremar el cotxe, així com mesos després, quan també li «va intentar cremar l'habitatge».

La dona assassinada tenia un fill adolescent fruit d'un matrimoni anterior a la relació que va mantenir amb el suposat assassí.

El detingut va passar a càrrec dels Mossos d'Esquadra, que investiguen els fets, i el jutge va decretar el secret de sumari mentre s'aclareixen les circumstàncies del succés.

Del començament d'any ençà el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat ha confirmat la mort per violència de gènere de 23 dones, una xifra que podria elevar-se fins a 30 si es confirmen altres set crims masclistes que es troben en investigació. A Catalunya, la d'ahir és la cinquena víctima de violència masclista durant el 2015.