Just una setmana després de sotmetre's a una intervenció quirúrgica per una fractura de fèmur, el bisbe balsarenyenc Pere Casaldàliga evoluciona favorablement en un hospital del Brasil, en companyia de la seva neboda Glòria. Anímicament està bé, fins al punt que «ell ja voldria tornar cap a casa», però encara haurà d'estar uns dies hospitalitzat per evitar possibles complicacions i poder rebre tractaments de fisioteràpia al mateix centre, segons ha explicat Glòria Casaldàliga en declaracions a Regió 7, del mateix grup editorial que Diari de Girona. El bisbe Casaldàliga, de 88 anys, es va trencar el fèmur en una caiguda a casa seva, a São Félix do Araguaia, i els metges van aconsellar traslladar-lo a l'hospital Pio X de Ceres, a la diòcesi de Goiás, on va ser operat dimecres passat. El trasllat s'havia fet una setmana abans, però calia esperar que Casaldàliga acabés de superar del tot d'una pneumònia que havia tingut dies enrere, i per la qual va rebre un tractament intensiu a base d'antibiòtics, que ja no pren. «Va arribar dèbil però es va recuperar bé, i fins i tot el van poder operar abans del que pensaven», explica la neboda.

Glòria Casaldàliga ja tenia previst viatjar al Brasil per visitar el seu oncle, «i quan vam avisar que anava cap allà ens van dir que havia tingut la caiguda, i per això ja vaig anar directament a l'hospital». Després de l'operació, Casaldàliga va estar un dia a la U.C.I, però després ja va ser traslladat a una habitació, i ara es recupera bé, acompanyat dels seus col·laboradors habituals i de la seva neboda Glòria. «Els mateixos metges estan sorpresos de com evoluciona», diu la neboda, tenint en compte la seva avançada edat i el Parkinson que li van diagnosticar fa temps. «Ja fa uns dies que pot seure a la cadira i li fan tractaments de fisioteràpia perquè de mica en mica pugui anar caminant». Abans de la caiguda «ja caminava poquet, però es tracta que a partir d'ara ho pugui continuar fent».

Veient la bona evolució d'aquests dies i el seu estat anímic, «ja és el Pere de sempre, preocupat per la situació del país i del bisbat», explica Glòria Casaldàliga. «Per ganes, ell ja tornaria cap a casa», però, segons la seva neboda, és possible que s'hagi d'estar ingressat a l'hospital ben bé una setmana més, «fins que no estigui del tot recuperat».