La monja dominica i Catalana de l'Any Sor Lucía Caram va anunciar ahir en una entrevista al 3-24 que finalment no s'integrarà a la candidatura independentista Junts pel Sí de cara a les eleccions plebiscitàries del 27-S. Va dir que donava tot el seu suport al president Mas perquè «té un gran respecte pel seu país i ha sabut escoltar» però que l'amistat que els uneix no s'havia d'interpretar com una presa de posició política i que no saltaria a l'«arena».

D'altra banda, la monja d'origen argentí també va deixar clar que no participarà en els actes programats per les entitats sobiranistes per la Diada de Nacional de l'11 de setembre. Una diada que, a més, coincidirà amb el tret de sortida de la ?campa?nya de les eleccions catalanes.

Caram va recordar que vol que el país sigui «lliure» però, va dir, una de les principals assignatures pendents de la societat catalana és la lluita contra la pobresa i les desigualtats i va assegurar que ella necessita estar «alliberada per servir absolutament a tothom».