La vicepresidenta tercera del Congrés, Dolors Montserrat, va afirmar ahir que els Pressupostos Generals de l'Estat per al 2016 representen l'«enfortiment dels serveis socials» i prioritzen «les necessitats reals de Catalunya».

En roda de premsa a la seu barcelonina del partit, Montserrat va considerar que els comptes estatals serveixen per «desmentir el victimisme independentista», ja que demostren que «Espanya no ens roba, Espanya ens finança invertint a Catalunya i apostant per les seves necessitats reals». La vicesecretària d'Organització del PPC va destacar que un 53,5% dels pressupostos està destinat a temàtiques socials, per la qual cosa va qualificar-los de partides dedicades «sobretot a les persones».

A més, va assenyalar també que consoliden «la recuperació d'Espanya» i demostren que, gràcies a l'esforç de catalans i espanyols, el país «ha superat una situació molt crítica» que havia deixat l'anterior legislatura socialista.

«L'Estat avui és el principal agent inversor a Catalunya», va assegurar Montserrat, que va recalcar que el Govern «inverteix molt més que la Generalitat» en el territori català.

En aquest sentit, Montserrat va assenyalar que Catalunya «és la quarta comunitat autònoma sobre inversions de l'Estat es refereix i la primera en finançament ordinari».

Es va mostrar també sorpresa per les crítiques de «socialistes i independentistes» i va dir que no tenen cap credibilitat, ja que «el PSOE va deixar el país a un pas de la fallida» i el president català, Artur Mas, ha «abandonat aquests cinc anys la societat catalana».